fbpx
skip to Main Content
Alle mann på dekk: Medlemmene i Lions Club Tveit er en blid og positiv gjeng, noe som synes på bildet. Alexander Paulsen var oss behjelpelig med å få med navnene. Bakerste rad fra venstre: Lars Egil Fosse, Arild Hagen (fest ansvarlig), Hans Malterud, Dag Vidar Natskår, Svein Thoresen, Svein-Frode Hovet, Vidar Sannes, Rolf Sannes, Trond L. Magnussen, Viggo Hannås, Willy R. Hanssen, Terje Borch, Jan Ådnegård, Espen Backstrøm, Reidar Ubostad, Kennet Sangesland. Midterste rad: Kåre Eriksen, Sven Jostein Skaslien, Bjørn Magnussen, Jan L. Paulsen. Foran: Tony Søllesvik, Sigurd Tvedt og Alexander Paulsen.

Lions Club Tveit: Samler bygdas eldre til fest

Gode tradisjoner skal man ta vare på, særlig slike som sprer glede i bygda, tenker medlemmene i Lions Club Tveit som nylig inviterte til gratis fest på ærverdige Boen Gård i Tveit.

Av Arne Lunde

75 påmeldte kan vi notere, da er det fullt, opplyser Alexander Paulsen, styremedlem og kasserer i foreningen som står bak tiltaket som ble satt i gang en gang på 80-tallet, da i Soldatheimen på Kjevik.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Messing og treblås i parken: Fjongere omgivelser er nok vanskelig å oppdrive når Tveit Veterankorps spiller opp på Boen Gård.

Stemningen er satt allerede idet gjestene kommer gående opp grusgangen til tonene fra Tveit Veterankorps som har benket seg på plenen foran hovedbygget og som ønsker velkommen med smektende toner ute i den velfriserte parken. Dagens siste solstråler kjemper seg gjennom løvverket i fyldige bøketrær og gir en perfekt ramme på den musikalske velkomsten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Huset fullt: Det er som regel ventelister for å bli med på Boenfesten for her blir det fort fulltegnet. 75 gjester ble det plass til.

Åpent hus på Boen
-Da Soldatheimen brant i 1985 måtte vi finne et nytt sted, og det ble altså Boen Gård. Der har vi møtt all mulig velvilje ved at huset stilles gratis til disposisjon for oss, forteller Sigurd Tvedt som har vært med siden Lions Club Tveit ble stiftet i 1982. Tidligere i år feiret de sitt 40-års jubileum på samme sted, Boen Gård.

Invitasjon til festen legges ut i postkassene til bygdas godt voksne som så kan melde seg på. De bør være raske med påmelding, for det blir fort fullt.  Gjestene trakteres med middag og for å holde noenlunde tritt med utgiftene er et stort lotteri alltid på programmet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Samkjørt: Svein-Helge Vikse og Aase Helene Røinaas Aabel har turnert sammen i flere sammenhenger. Her i perfekt samspill i Boen Gårds vakre stuer.

Underholdning mangler heller ikke. Foruten veterankorpset som preluderer utendørs, er det gjerne musikalske innslag inne i de ærverdige salene, denne gang ved Aase Helene Røinaas Aabel som med sin vakre stemme tryllet frem fløyelsmyke sørlandsstemninger, akkompagnert av Svein-Helge Vikse på gitar.  Da ble det knappenålsstillhet i salene.

Plass til flere medlemmer
Boenfesten er bare et av tiltakene som Lions Club Tveit arrangerer. Julebonanza i november er en storstilt julemesse som foregår i Tveithallen som samler mange av bygdas folk til et variert program, og her deles det ut midler til foreninger og lag i bygda.  Lions har også blikket rettet videre ut over bygda, nasjonalt og internasjonalt. Blant annet har klubben vært med å samle inn penger til Ukraina.

-Du må gjerne få med at vi har plass til flere medlemmer i klubben vår! Poengterer Alexander Paulsen.  Han kan kontaktes på mail: ap@ventec.no

Fakta:
Lions Club International består av 48 000 klubber med 1,4 millioner medlemmer og er verdens største humanitære serviceorganisasjon.

Etablert i USA av Melvin Jones i 1917. Kom til Norge i 1949 som i dag har rundt 300 klubber.

Formål: Skape forståelse for verdens behov for humanitær hjelp, og yte frivillig innsats med lokalt engasjement og internasjonalt samarbeid.

Hovedkvarteret er i Chicago i USA.

Alle mann på dekk: Medlemmene i Lions Club Tveit er en blid og positiv gjeng, noe som synes på bildet. Alexander Paulsen var oss behjelpelig med å få med navnene.
Bakerste rad fra venstre: Lars Egil Fosse, Arild Hagen (fest ansvarlig), Hans Malterud, Dag Vidar Natskår, Svein Thoresen, Svein-Frode Hovet, Vidar Sannes, Rolf Sannes, Trond L. Magnussen, Viggo Hannås, Willy R. Hanssen, Terje Borch, Jan Ådnegård, Espen Backstrøm, Reidar Ubostad, Kennet Sangesland.
Midterste rad: Kåre Eriksen, Sven Jostein Skaslien, Bjørn Magnussen, Jan L. Paulsen.
Foran: Tony Søllesvik, Sigurd Tvedt og Alexander Paulsen.
Back To Top