fbpx
skip to Main Content
Kleppbest med oppasser Christina Lien Mikkelsen. Foto: Team Tjomsland

Øystein Tjomsland: Trippel-lykke på hjemmebane

Øystein Tjomslands rekordsesong vil ingen ende ta. Mandag kveld sikret suksesstreneren fra Søgne seg en imponerende stalltrippel på hjemmebane.

Av Richard Ekhaugen

51-åringen så selv løpene fra Sørlandets Travpark på TV-skjermen fra Sundsvall i Sverige, der sørlendingen har sin svenske trenerbase. Det kunne Tjomsland gjøre i forvissning om at hestene som ble selet ut fra stallen over 90 mil unna var i de beste hender.

For i sjefens fravær tok resten av teamet ansvar og sørget for jubel, ikke bare én, men hele tre ganger under mandagskvelden. Jubelen stod i taket allerede i andre løp da R.B. Odd, eid av Tjomslands samboer Vilde Abusdal, kontret ut angriperne og vant fra tet.
– Jeg er helt skjelven, han blir bare bedre og bedre!, strålte Abusdal etter løpet.

Reparerte startgalopp og vant
Etter en liten løpspause var fire år gamle Kleppbest tilbake som en vinner. Vallaken til Rune Guttormsen og Tone F. Guttormsen fra Froland gjorde det ikke lett for seg selv ved å galoppere da starten gikk, men kusk Vidar Tjomsland fikk hesten på bedre tanker. Etter en kruttsterk opphenting viste Kleppbest seg sterkest i sluttfasen og fikk ifra konkurrentene til sesongens fjerde seier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

R.B. Odd, her med oppasser Vilde Abusdal, tok en kruttsterk seier. Foto: Team Tjomsland

 -En maskin!
Kvelden ble avsluttet på best tenkelige vis da seiersmaskinen Lesja Odin, i sin andre start etter et langt skadeavbrekk, var tilbake som en overlegen vinner. Sammen med Vidar Tjomsland overtok hesten med 31 seire på 36 starter i karrieren taktpinnen i den andre svingen, og ut på siste langside bare forsvant Lesja Odin ifra konkurrentene.
– Han er en maskin! Dette smakte godt, nå er han tilbake, fastslo en lykkelig assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth etter løpet, og fikk medhold fra seierskusken.
– Dette er en voldsom maskin altså, det er så gøy at han er tilbake! Jeg ble litt rørt da jeg fikk kjøre ham i løp, røpet Vidar Tjomsland.

Kleppbest med oppasser Christina Lien Mikkelsen. Foto: Team Tjomsland
Back To Top