fbpx
skip to Main Content
Julekonserten med Sissel Kyrkjebø finner sted 2. desember.

De mange julekonsertene

Sissel Kyrkjebø, Eva Weel Skram og ikke minst La oss dra like til Betlehem er bare noen av et stort og variert utvalg med julekonserter på sørlandske kulturscener frem mot jul.

Av Ivar Eidsaa

På Kilden teater og konserthus innledes årets juleforestilling- og konsertsesong i dag, den 19. november med Snekker Andersen og julenissen.

«Det var en gang en far som het Snekker Andersen, og han hadde mange unger slik som farer bruker å ha, og så var det en julekveld at han lista seg ut mens ungene og fru Snekker Andersen satt og knekte nøtter for å spille filipine.», heter det i denne klassiske julefortellingen av Alf Prøysen som fremføres som musikalsk fortellerteater, og tar store og små med på en nostalgisk reise innover der, oppover her og bortover sånn! Passer for barn fra tre år og oppover.

Svart komedie
Samme dag, den 19. november er det klart for Small Talk – ring julen inn med familien Dvergsnes.

I denne svarte komedien inviteres publikum med på julemiddag hos den dysfunksjonelle og konservative familien Dvergsnes. Elisabeth er nervøs før sitt første møte med sin nye kjærestes familie, og det hele går langt verre enn hun hadde fryktet. Den sparsommelige praten domineres av vindretninger og gardinoppheng, mens de mer alvorlige temaene familien viser seg å stå overfor unngås for enhver pris.

Like til Betlehem
Et solid høydepunkt for mange har vært forestillingen Like til Betlehem som starter 24. november og går til og med 20. desember.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Superbandets jul finner sted 26. november.

Lørdag 26. november blir det Superbandets Jul – Julesangskatten – Vol. 3, med forstillinger kl. 12.00, 13.00 og 14.30.

Etter ellevill suksess med sine konserter i Kilden helt siden 2016 kommer Superbandet tilbake med en ny julekonsert. Et musikalsk juleshow med låter fra barnesangbøkene, med sanger både barn og voksne kjenner godt.

Medvirkende: Askil Holm, Stein Roger Sordal, Tommy Jacksonville og Bjarne Severinsen.

Passer for barn fra to år og oppover.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Christianssand Storband inviterer til Swingende jul 2. desember.

Swingende jul
Det blir også kjært gjensyn med en annen publikumsfavoritt når Christianssand Storband og Solholmen Skoles Barnekor inviterer til Swingende jul den 2. desember.

Christianssand Storband er et av Norges ledende storband og er hjemmehørende i Kristiansand, og gjentar suksessen fra tidligere år og har plukket fram de ypperste julelåtene fra Harry Connick Jr og Michael Bublè sine julealbumer. Som vanlig har storbandet invitert Solholmen Skoles barnekor, med lærer og kordirigent Ann-Marit Lund i spissen, og sammen inviterer de på julemusikk, julemoro, julestorband og julefest. Kvelden blir ledet av storbandets faste dirigent gjennom 25 år, trompetist og universitetslektor på UIA, Tore Bråthen.

Sissel Kyrkjebø
I en årrekke har Sissel Kyrkjebø trollbundet publikum med sine julekonserter. I år entrer hun scenen med SISSELS JUL i Kilden den 2. desember.

Få norske artister er så sterkt forbundet med julen som nettopp Sissel Kyrkjebø. Hennes fantastiske stemme har trollbundet et julestemt publikum i en årrekke, både som plate- og ikke minst konsertartist. Langt over en million publikummere har sett hennes julekonserter bare i Norden, og hun gjorde sitt inntog som juleartist da hun som ung artist slapp SISSELS JUL for mange år siden.

Den 6. desember blir det Christmas with Nordic Tenors med Roald Haarr, Nils Georg Nilsen og Jan-Tore Saltnes. For syttende året skaper tenortrioen en førjulsstund fylt med varme og humor, med et variert julerepertoar bygget på høytid og tradisjon, en julekonsert som nok vil sette publikum i den gode julestemningen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det blir juleshow med Øivind Blunck, Tor Endresen, Reidun Sæther, Trond Nagell-Dahl og Erling Solland 24. november i Teateret Kristiansand.

Teateret i Kristiansand
Torsdag 24. november kl. 18.00 – Juleshow 2022 – Det blir latter, sang og magi når denne gjengen inviterer til et splitter nytt juleshow! Øivind Blunck, Tor Endresen, Reidun Sæther, Trond Nagell-Dahl og Erling Solland sørger julestemning og mye moro når de tar med seg Juleshow 2022 til Kristiansand. Som om ikke storslagne musikalske godbiter magisk nok i seg selv, blir det også trylling og illusjonsshow i verdensklasse. Men ikke engang verdens beste magiker kan trykke fram en billett til Juleshow 2022 hvis du er for sent ute.

Fredag 2. desember kl. 20.30 og søndag 4. desember kl. 18.00 – Julekonserter med Pigekyss i Teateret Kristiansand

Pigene har gleden av å invitere til en stemningsfull førjulskveld på Teateret! I år blir det to muligheter til å oppleve pigene in acapella-action; fredag 2.12 kl 2030 og søndag 4.12 kl 18.
Vi lover acappellasang i kjent Pigekyss-stil med både hits du kjenner og varme, gode julelåter i original innpakning.
Inviter noen du er glad i med på julekonsert! Ta noe godt i glasset før fredagens konsert kl 2030 med en venn eller to, eller ta med hele familien på søndagen – den begynner kl 18!
Litt om Pigekyss:
Pigekyss ble startet høsten 2018 og består av åtte jenter som elsker å synge sammen! Pigekyss synger deilige poplåter du kjenner i kul acapella innpakning. Låtene får vi arrangert spesielt for oss, så her får du høre sanger slik du aldri har hørt dem før! Denne kvelden serveres nydelige julesanger i vokalversjon som gjør deg klar for adventstida.

Andre julekonserter og julearrangement som settes opp på Kilden:
Tirsdag 6. desember – Bjøro og Miriams adventskonsert

Med Miriman og Bjøro Hildebrandt, med en salig blanding av julens sangskatter.

Onsdag 7. desember – Eva Weel Skram – Falle til ro – ein julekonsert.
Evas første låter med norsk tekst var «Selmas Sang», som var temalåten til NRK-serien «Snøfall». Sangen har for lengst fått innpass i listen over nye norske juleklassikere, og har etter hvert fått følge av «Falle til ro» som Eva skrev til Netflix-suksessen «Hjem til jul», samt tolkninger av juleklassikere som «Nå tennes tusen julelys» og «Romjulsdrøm».

Fredag 8. desember – Julekonsert med Karoline & Sigvart.
Etter suksessen med julealbum og turneer i 2018 og 2019, er Karoline Krüger og Sigvart Dagsland tilbake med en julekonsert sammen med seks av landets fremste musikere.

Torsdag 8. desember – Kristiansand Symfoniorkester – Händels Messias.
Helt siden urfremføringen i Dublin i 1742 har Georg Friedrich Händels
oratorium Messias vært enormt populært, fremført utallige ganger
ved juletider.

Lørdag 9. desember – NRK Supers julemagi.
Her setter Margrethe og Selma hele familien i julestemning! Med hjelp av Fantorangen, en musiker og dansere byr de på humor, sang og dans, samt en «magisk» julekalender på storskjerm.

Fredag 9. desember – Oslo Gospel Choir – En stjerne skinner i natt

Lørdag 10. desember – Christel Alsos

Tirsdag 13. desember – Mellom julebakst og englesang, med Birte Myhrstad og Asbjørn Arntsen.

Onsdag 14. desember – Ringe inn – viser på veien til jul med Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet.

Torsdag 15. desember – Helene Bøksle – Det hev ei rose sprunge.

Fredag 16. desember – Julekonsert med Secret Garden

 

Julekonserten med Sissel Kyrkjebø finner sted 2. desember.
Back To Top