fbpx
skip to Main Content
- Jeg kommer til å bruke den nye veien mye, sier Louise Hermansen fra Søgne. Hun var en av de aller første som kunne ta den nye veien i bruk.

Nye E39 er åpnet: – Dette er stas!

– Dette er bare kjempestas, smilte Louise Hermansen fra Søgne, en av de aller første som fikk æren av å kjøre den nye E39-strekningen fra Grautheller-krysset og vestover da Nye Veier torsdag ettermiddag endelig kunne åpne veistrekningen for trafikk.

 

– Dette har jeg ventet på lenge, sier en fornøyd Hermansen.

– Jeg kjører her ofte, og det å kunne kjøre på en helt ny vei, blir flott, legger hun til.

På folkemunne er det dem som har tatt til orde for at de vil fortsette å bruke gamleveien selv om nye E39 nå er åpnet, ikke så med Louise Hermansen.

– Jeg kommer til å kjøre den nye parsellen, sier hun.

Artikkelen fortsetter  under bildet.

Christoffer Gundersen ble historisk, da han som første bilist kunne ta nye E39 i bruk.

Vil bruke veien mye

Christoffer Gundersen fikk æren av å være den aller første til å bli loset inn på nye E39.

Harald J. Solvik, prosjektleder i Nye Veier kunne overrekke en flott blomsterbukett til både ham og Louise Hermansen.

– Jeg bor på Hellemyr og jobber i Søgne, og kommer til å bruke den nye veien mye, sier Gundersen.

– Dette er en historisk dag for hele landsdelen, sier Harald J. Solvik, prosjektleder i Nye Veier.

– Fire år har vi brukt på å bygge veien og motivasjonen har hele tiden vært å kunne levere en trygg og sikker vei som mange har sett frem til å bruke, fremholder Solvik.

Markeringen torsdag ettermiddag innebærer at bilistene nå kan kjøre sammenhengende på en ny E39 fra Grautheller-krysset til Mandal-krysset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Dette er en historisk dag for hele landsdelen, sier Harald J. Solvik.

19 kilometer ny vei

I dag ble den 19 kilometer lange strekningen fra Grautheller-krysset til Mandal øst åpnet. Strekningen er 19 kilometer lang, med fartsgrense 110 km/t. I dag ble også den nye direkte adkomsten fra E39 til Mjåvann industriområde åpnet.

Byggestart for E39 i Kristiansand til Døle bru var 9. oktober 2018, med en totalentreprise på 4,7 milliarder kroner eks. mva.
– Veien er trafikksikker, den gir en god flyt i trafikken, og fremkommeligheten forbedres betraktelig. Det vil nå ta 13 minutter å kjøre fra Grautheller-krysset til Mandal-krysset, sier Harald J. Solvik.

Fem tunneler, fire bruer

Inneholder: Tre planfrie kryss. Tunneler: Mjåvannshei 355 meter, Brulihei 913 meter, Volleberg 600 meter, Søgne 4000 meter, Lindeli 550 meter. Lengre bruer: Bukksteinsvannet 130 meter, Rossevann 170 meter, Monan 400 meter, Trysfjord 534 meter. Viltkrysninger og kulverter for lokal- og driftsveier.

Den første delstrekningen av Nye Veiers E 39-prosjekt Kristiansand-Ålgård ble åpnet 22. desember 2021. Strekningen Mandal øst – Mandal ble åpnet åpnet mer enn et halvt år foran skjema. Kontraktsverdi for prosjektet kom på 1,75 milliarder kroner eks. mva. Prosjektet består av syv kilometer firefelts-motorvei med fartsgrense 110 km/t. Seks kilometer tofelts-vei med fartsgrense 90 km/t. To planfrie kryss, samt tilkobling tofelts-vei til eksisterende E 39 ved Mandal by. Lengre bruer: Dalan bru på 110 meter og Ramsdalen bru på 170 meter. I tillegg er det viltkrysninger og kulverter for lokal- og driftsveier.

– Jeg kommer til å bruke den nye veien mye, sier Louise Hermansen fra Søgne. Hun var en av de aller første som kunne ta den nye veien i bruk.
Back To Top