fbpx
skip to Main Content

Søgne skolekorps med en julekonsert av det uforglemmelige slaget

Stappfull kirke og musikanter som virkelig leverte – det ble en konsert av det hele spesielle slaget da Søgne skolekorps inviterte til Julestemning-konsert i Søgne hovedkirke.

Av Ivar Eidsaa – tekst
Stig Repstad – alle fotos
Se også stort bildegalleri mot slutten av artikkelen

– Noe slikt har vi aldri gjort før, så det blir spennende, fremholdt dirigent Daniel Sørensen før konserten starter.

For da konserten begynte, var det et skikkelig ensemble som stod klare. Musikerne i skolekorpset, konsertpianist Karina Bull-Gjertsen, pianist Adeline Bull-Gjertsen, Roar Borøy på orgel, solistene Ine Repstad Hansen, Amalie Bjørnestad og Eira Frøysnes, mannskoret Quantum fra UiA og 13 dansere fra Sharrons Dansestudio, tok publikum med på en rik og variert musikalsk reise med hele 20 låter.

En spesiell ramme
Det var en spesiell ramme rundt konserten. Søgne Frivilligsentral, Søgne Røde Kors, Blå Kors Kristiansand og Den norske kirken i Søgne, hadde gått sammen om å invitere gjester som ikke så ofte har muligheten til å få med seg en slik konsert.

Det å se forventningene i øynene til de mange deltakerne fra Blå Kors Kristiansand i det de gikk inn i kirken, var spesielt, og da konserten startet, var kirken stappfull.

– Målet var at alle skulle få en vakker opplevelse og få et pusterom i dagene som er igjen mot julens høydepunkt, sier dirigent Daniel Sørensen.

Varm applaus
Bedømt ut fra den varme applausen var det nettopp det de mange fremmøtte kjente på.

Det å se og høre den spillegleden musikantene i Søgne skolekorps la for dagen, var også spesielt. Etter høstens store konsert med ABBA-musikk, hadde musikerne kun fem øvelser bak seg for å øve inn det rikholdige repertoaret. Musikere og dirigent har brukt tiden godt, for musikerne leverte til ti i innhold og stil.

Henrykte
– Jeg tror nok verken publikum eller musikerne selv fullt ut forstår utgangspunktet. Det å klare det musikerne har gjort, er spesielt. Til et skolekorps å være virket det som om publikum ble gledelig overrasket over innholdet, og til tider også henrykte over hva musikantene har oppnådd på den korte øvingstiden, sier Sørensen.

– Som dirigent var det sterkt å se at alle elementene i konserten, med gløgg servert på utsiden, Søgne musikkorps som spilte julesanger i våpenhuset, sleden som var plassert foran i kirken, solister og pianister, kor og det hele, satt som et skudd, fortsetter han.

– Dette frister til gjentakelse, sier dirigent Daniel Sørensen.

Frister til gjentakelse
Han sier videre konserten i Søgne hovedkirke frister til gjentakelse.

– Å se og erfare hvor dedikerte musikantene var, når Karina Bull-Gjertsen, utdannet fra St. Petersburg traktere tangentene slik hun gjorde da Eira Frøysnes sang Askepott, var et av de store høydepunktene for mitt vedkommende, sier Sørensen.

– Hvis musikanter, styret og samarbeidspartnerne ønsker det, så ligger alt til rette for at konserten kan bli en årlig foreteelse for Søgnes befolkning, sier han videre.

Gjestedirigent
Korpset tar nå juleferie, og er i gang igjen med første øvelse i det nye året den 11. januar. Korpset står midt i en prosess med å få på plass en fast dirigent, da Daniel Sørensen er dirigentvikar.

– Hva det blir til, vet jeg ikke enda, sier Sørensen som i tillegg til full jobb ved Knuden – Kristiansand kulturskole, også er dirigent for Kristiansand og Grim skolemusikkorps, Tveit Union musikkorps og Kristiansand Tyrolerorkeseter i Tveit.

 

Back To Top