fbpx
skip to Main Content

Satser i nedgangstider

Med et forhøyet rentenivå og økte priser på råvarer og strøm, er det mange restauranter som sliter og nedskalerer. André Hjort er ikke en av dem. Han går motsatt vei og har kjøpt ut flere eiere av La Famiglia, etter fem år, og øker staben.

 

– Jeg tror de dårlige tidene kommer til å snu. Folk må bare komme over kneiken, mener André Hjort (40), daglig leder ved den familieeide italienske restauranten i Børsparken, La Famiglia.

Nå har han og broren kjøpt ut de resterende familiemedlemmene fra eiersiden. Han ser et lys i tunnelen for restauranten som er på vei inn i sitt sjette driftsår neste måned.
– November i år, var dårlig. Tross Covid og lav omsetning i år, ser jeg at La Famiglia er kommet for å bli. Vi har kommet oss gjennom de fem første årene, som er de verste.

Flere ansatte

Hjort øker dessuten staben ved å ansette blant annet en ytterligere kokk på heltid.
– Vi kommer nok også til å endre litt på menyen og åpningstidene for å sette enda dypere spor i bybildet, så folk ser oss. Vi satser ganske hardt fremover. Vi ser fremover for å utvikle oss. Desember ser ut til å ligge bra an.

Nøktern optimist

Han peker på lojale stamgjester som noe av grunnlaget for satsingen. Han er likevel bekymret for de øvrige kostnadene.
– Prisøkningen på råvarer har vært på over ti prosent. Det er spesielt bekymringsverdig at vi ikke vet hvordan strømprisene blir i januar. Vi tar én dag om gangen og vurderer hele veien hvordan restauranten på best mulig kan starte 2023 med forsvarlig økonomisk drift. Lokalene er i eldre befatning og har et høyt energitap, noe som gjør det kostbart og vanskelig å drive i stille måneder etter jul.

Back To Top