fbpx
skip to Main Content

Da nissen var på besøk i barnehagen

Om han kommer fra Nordpolen eller et sted i Syden spiller mindre rolle. Julenissen ble ønsket varmt velkommen uansett i barnehagen på Bråvann.

 

Det hersker en sterk forventning i luften inne i barnehagen minuttene før den rødkledde skikkelsen kommer til syne ute i det snøhvite landskapet.  Ho, ho!, roper nissefar med sekk på ryggen idet han gløtter på døra og stiger inn i varmen og lyset hvor alle barna på førskoleavdelingen har stilt seg opp for å ta imot gjesten som har tatt den lange turen fra Nordpolen. Eller var det fra Syden?

Barna flokker seg rundt julegjesten som har 15 års erfaring med å besøke Læringsverkstedet barnehage i Bråvannsåsen før jul. Svein, som han heter i det sivile liv, har naturlig hår og skjegg og slipper å bruke maske. Maske kan for noen barn bli i overkant skummelt. Med Svein er det bare kos og gøy.

– Jeg møtte Julenissen og reinsdyrene på Nordpolen da jeg var tre år. Det var en masse snø og han bodde i en snøhule. Det var bare gøy, forteller Felix. Han har nettopp fått pose med mandarin og smågodt av nissefar som har åpnet sekken med gaver og som han deler ut til barna som har stilt seg i kø.

– Julenissen bor i Syden og jeg skal spørre om jeg kan få besøke ham, sier Oliver, som har klart for seg at julenissen bruker reinsdyr på ferden, enten det nå er i Syden eller på Nordpolen han holder til når han ikke er på farten i ukene før jul.

– Han er fra Nordpolen og jeg så ham da jeg var liten. Han hadde masse reinsdyr. Jeg så dem i lufta, beretter Ariana som ønsker seg Lego til jul – av julenissen, selvsagt.

Jesper har truffet julenisse hjemme:
– Det var bare gøy! Han er snill og han har magiske reinsdyr som han bruker når han reiser rundt med gaver. Jeg ønsker meg bilbane til jul.

Nordpolen eller Syden, denne dagen var i alle fall julenissen hjertelig til stede på Bråvann. Reinsdyrene kunne ikke bli med i barnehagen, da de trengte fred og ro til å spise inne i skogen, slik at de var klare for ferden videre. Julenissen har det som kjent travelt i desember, men aldri så travelt at ikke barnehagen i Bråvannsåsen får besøk.

Back To Top