fbpx
skip to Main Content
Electric car plug charging in the winter. Amsterdam, Netherlands

Rondt forbi – uke 3-4

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra stor-Kristiansand.

 

Flere svindelforsøk i det siste

Flere kristiansandere har vært utsatt for svindelforsøk i desember og januar. Svindelforsøkene har kommet i form av tekstmeldinger eller epost som tilsynelatende kommer fra banker, inkassobyråer og VIPPS. Pass alltid på at avsenderadresse og/eller lenker du blir bedt om å trykke på, samsvarer med den ordinære adressen til avsender. Hvis ikke, er det mest sannsynlig et svindelforsøk, og du gjør lurt i å ringe avsender for å bekrefte. Enkelte har også mottatt e-post fra en som har utgitt seg for å være ordfører Jan Oddvar Skisland, hvor mottaker er bedt om å kjøpe noen gavekort og sende ham kodene på kortet. Dette har ikke Skisland sendt ut.

Millionbeløp i feil-utbetalinger

Kommunen har de siste tre årene betalt ut 17 millioner kroner for mye i lønn til ansatte innen hele og omsorg. Feilutbetalingene berører over 2300 ansatte og skyldes feil bruk av lønnskode ved utbetaling av lønn i forbindelse med forskjøvet arbeidstid. Det er ikke avgjort om kommunen vil kreve tilbake det overskytende beløpet som hver enkelt ansatt har mottatt. Beløpet utgjør om lag 0,67 prosent av de 2,54 milliardene som ble utbetalt i lønn til de aktuelle ansatte i den gjeldende perioden. Feilen ble oppdaget den 2. november 2022 av en ansatt i lønnsadministrasjonen.

Slutt på gratisparkering for elbiler

Nå er det slutt på gratisparkering for elbiler i Kristiansand.  Det betyr at gratisparkeringen ved Kilden parkeringshus og parkeringsplassen ved kirkegården i Setesdalsveien nå er opphørt. Siden 2017 har det vært gratis parkering på dagtid for elektriske og hydrogendrevne kjøretøy. I 2022 var dette gjeldende i Kilden parkeringshus og ved parkeringen i Setesdalsveien 16-20 – vis á vis kirkegården på Gartnerløkka.
Bystyret vedtok i møte 9. november 2022 å oppheve fritaket fra og med 1. januar 2023. Det betyr at el- og hydrogenbiler må betale samme parkeringsavgift som andre kjøretøy. Dette er det informert om ved skilting på områdene og det er førers plikt å følge skiltingen.

Bredbånd til alle

Agderkommunene har i mange år jobbet målbevisst for å få bredbånd til alle sine innbyggere. I byer og tettsteder løser dette seg ved at utbyggere finner det økonomisk å bygge ut og tilby bredbånd. Men i de mer spredtbebygde områdene blir det som regel for dyrt å bygge ut. Regjeringens målsetning er at alle skal ha tilgang til 100Mbit bredbånd innen utgangen av 2025. For å få dette til er det rigget en bredbåndstøtteordning der utbyggerne kan konkurrere om et tilskudd for å bygge ut gjenstående områder. I den siste runden nå i høst gikk Telenor seirende ut av flere områder i syv av kommunene i Agder. Avtalen ble signert 21. desember.

Kristiansander ble Lotto-millionær

Mann fra Kristiansand vant 4,9 millioner kroner i Lotto lørdag 14. januar. Han hadde sett Lotto-trekningen på TV, men ikke fått med seg at han var én av kveldens vinnere.
– At det går an! Jeg er helt i sjokk. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle skje, sier den ferske Lotto-millionæren fra Kristiansand til Norsk Tipping.

Både Lotto-millionæren selv og kona var rimelig skjelvne etter å ha fått overbrakt beskjeden om at mannen hadde blitt Lotto-millionær. Vinneren skal bruke premien til å hjelpe våre nærmeste og dele med dem. Kupongen ble kjøpt hos Narvesen Sørlandssenteret.

Back To Top