fbpx
skip to Main Content

Idioten – vårens storsatsning fra Kilden

Vi befinner oss i den russiske overklassen, hvor løgnene florerer og innflytelse, sex og penger er det alle søker.

 

Idioten møter vi Fyrst Mysjkin, en tvers gjennom god person, en Jesus-skikkelse, med tro på tilgivelse, tillit, vennlighet og det rene i mennesket. Etter en tid i fjellandet Sveits vender han hjem til et kaldt og kynisk Russland, hvor hans godhet utnyttes og latterliggjøres, og hvor han raskt anses å være en idiot. Tross hans fattige fremtoning blir Fyrst Mysjkin tatt imot av den russiske overklassen, hvor løgnene florerer og innflytelse, sex og penger er det alle søker. Vel, alle unntatt Fyrst Myskjkin, som snart skal vise seg å forandre livene til menneskene rundt seg for alltid.

En av historiens største forfattere

Idioten er et av hovedverkene til en av h istoriens aller største forfattere, nemlig russeren Fjodor Dostojevskij. Det er en religiøs og filosofisk bok om moral, menneskets vesen, skapelsen og meningen med livet.

Spørsmålet er: Hva skjer med det gode mennesket i et korrumpert samfunn?

10 skuespillere

Idioten er en rik roman med stort persongalleri, som i Kildens dramatisering blir en fargerik, humoristisk og musikalsk hovedsceneproduksjon med ti skuespillere. Kunstnerne bak forestillingen er kristiansanderne Ole Johan Skjelbred og Ane Ledang Aasheim, som er tilbake i Kilden etter suksessen med Mysterier av Knut Hamsun i 2020.

Forestillingen spilles fredag 3., tirsdag 7. og onsdag 8. februar, kl. 19.00 alle dagene.

Back To Top