fbpx
skip to Main Content
Birgitte Lindebø Skeie er ansvarlig for Knuden sine kortkurs. Foto: Knuden - Kristiansand kulturskole.

Knuden – med mange kortkurs i vinterferien

I høstferien i uke 8 er Knuden – Kristiansand kulturskole klare for å ta imot nye og nåværende elever til mange ulike kortkurs.

I år som i fjor, inviterer Knuden – Kristiansand kulturskole barn og unge til én til to-dagers kurs. Birgitte Lindebø Skeie er ansvarlig for kortkursene og gleder seg stort over å igjen kunne gi barn og unge et kulturtilbud i skolens vinterferie.

– Kortkurs er alltid veldig populært, og noe som har vært veldig populært tidligere. I år er det også en glede å kunne invitere til kursene i de nye lokalene til kulturskolen på Silokaia, sier Skeie entusiastisk.

Programmet har stor variasjon, og man finner alt fra teaterkurs til blåseensemble for nybegynnere. Ingen av kursene krever at man har noen forkunnskaper.

Dansekurs

Det blir holdt kurs i både break dance og hip hop for barn fra 3. – 7. trinn. Kurset er for alle som ønsker å bli kjent med danseglade barn. På kurset skal deltakerne øve inn koreografi og ulike typer bevegelser. De skal blant annet jobbe med danseteknikk, isolasjoner, dynamikk, musikalitet, og uttrykk.

For den kunstneriske

Knuden holder også ulike kurs innenfor visuell kunst. Det blir blant annet et kunstkurs hvor barnene får jobbe kreativt med stempling, trykk og dekor. For den som synes det høres spennende ut å tegne og animere ved hjelp av teknologiske hjelpemidler finnes det også kurs for dette. På kurset “Digital tegning/animasjon” skal deltakerne jobbe kreativt og prøve ut ulike teknikker med iPad som arbeidsverktøy. 

Teater og musikal

Er man glad i å finne på historier, leve seg inn i andre roller og opptre foran et publikum kan man både delta på teater- og musikalkurs.

Teaterkurset har fått navnet “Fra idé til forestilling på en dag”, som er en god beskrivelse for hva dette kurset er. Deltakerne skal sammen med kursholder lage en historie, øve og ha forestilling – alt på samme dag. Det blir stort fokus på spilleglede og mestringsfølelse og gir en smakebit på hvordan det er å spille og lage teater. 

Vil man i tillegg til å spille teater, synge og danse, kan man delta på et musikalkurs. Her vil deltakerne øve inn en scene fra den kjente musikalen Mamma Mia. Sammen skal barna leke, lære og målet er at de til slutt skal sitte igjen med en verktøykasse for videre utvikling og ikke minst gode opplevelser.  

Melodiverksted – lag din egen melodi

Hvis man lurer på hvordan man skaper sin egen musikk og hva hemmeligheten bak en flott melodi er, så er to-dagerskurset “Melodiverksted” riktig plass å tilbringe vinterferien. Gjennom kreativ lek, lytting, synging, oppgaver og diskusjoner får deltakerne hjelp til å utvikle en komposisjon på iPad. I tillegg er det en god mulighet til å bli kjent med andre barn som også vil lære om hvordan man kan lage egen musikk.

Blåseensemble for nybegynnere

Har man lyst til å begynne å spille instrument så er dette kurset absolutt noe å delta på. Deltakerne på kurset skal lære å spille fine og enkle melodier på instrumentet dood. Som er et instrument som man bruker i forberedelsene til å spille klarinett og saxofon. Så, har man lyst til å lære seg å spille fin musikk, og ikke minst bli kjent med andre, er dette det perfekte kurs.

I fjor arrangerte Knuden – Kristiansand kulturskole ulike kortkurs i vinterferien. Se hva elevene fikk oppleve i denne videoen:
https://www.youtube.com/watch?v=FmQMMDUjuRE

Back To Top