fbpx
skip to Main Content
Vest-Agdermuseene satte flere publikumsrekorder i fjor, her fra Familiedagen ved Kristiansand museum i 2022. Foto: Vest-Agder-museet.

Publikumsrekord for Vest-Agder-museene i 2022

Vest-Agder-museene hadde i 2022 besøksrekord både for alle museene samlet og på formidling utenfor museene.

Av Ivar Eidsaa

– Vi kan se tilbake til nok et innholdsrikt år med mye aktivitet hos alle våre 11 museer og i fagseksjonen, sier direktør John Olsen.

– Totalt 137.185 mennesker opplevde et av våre museer, utstillinger eller foredrag i 2022. En økning på 9,5 prosent fra forrige rekord i 2017, sier Olsen.

Kristiansand kanonmuseum, Sjølingstad Uldvarefabrik og DS Hestmanden hadde alle individuelle besøksrekorder.

– Det er svært gledelig å se at publikum er tilbake på museene våre, sier direktør John Olsen.

– Etter to år med pandemi og tidvis nedstengning, var vi spente på hvordan 2022 ville bli. Vi har arbeidet for å gi folk et godt tilbud – og har også under pandemien åpnet flere nye utstillinger. I tillegg har Hestmanden kunnet innfri sin visjon om å være et mobilt, flytende museum for hele landet.

– Det er flott å se at publikum igjen søker til museene våre og museets arrangementer utenfor de faste besøksmålene, og at vi i 2022 oppnår flere besøksrekorder. Det sier også noe om museenes posisjon i samfunnet og behovene for museene som kunnskapsbaser og møteplasser, sier John Olsen.

Foredrag i 14 land
Ansatte på museene og i fagseksjonen reiser rundt i Agder og holder foredrag, en betydelig del av virksomheten.

«Identity on the Line» prosjektet, ledet av Vest-Agder-museet og prosjektleder Kathrin Pabst, holdt for eksempel 41 foredrag og workshops i 14 land i løpet av 2022. I tillegg hadde museene flere utstillinger utendørs og en godt besøkt historisk juletreutstilling i Kristiansand.

Vest-Agdermuseene omfatter en lang rekke museer:
D/S Hestmanden

Flekkefjord museum

Gimle gård

Kristiansand kanonmuseum

Kristiansand museum

Lista museum

Mandal museum

Odderøya museumshavn

Setesdalsbanen

Sjølingstad Uldvarefabrikk

Tingvatn fornminnepark

Vest-Agdermuseene satte flere publikumsrekorder i fjor, her fra Familiedagen ved Kristiansand museum i 2022. Foto: Vest-Agder-museet.

Back To Top