fbpx
skip to Main Content

Lengter du etter fjellet? Disse hyttene er vinter-åpne

Fikk du ikke besøkt fjellet i vinterferien? Kanskje du lengter tilbake til vinter, snø og skiføre? Se hvilke betjente turisthytter som er åpne frem til mai.

 

– Flere av de største betjente hyttene er vinteråpne og mange tilbyr også aktiviteter. Her kan hele familien nyte en flott dag ute i fjellet og komme inn til hyttekos og fyr i peisen. Våre hyttevertskap er klare til å ta imot folk og byr på gode senger, hjemmelagede måltider og den trivelige stemningen i peisestua, sier Dag Terje Klarp Solvang ved DNT.

Disse betjente DNT-hyttene er åpne i vinter:

Gjevilvasshytta er et populært tilholdssted for barnefamilier. Området byr på rikholdige turmuligheter. Tilrettelagt skileik. Åpent til 26. februar og i påsken.

Haukeliseter er åpen året rundt og ligger ved helårsveien over Haukeli. I vinterferien bor barn i grunnskolealder (til og med tiende klasse) gratis på Haukeliseter fjellstue så lenge de er i følge av, og deler rom med, en voksen. Gjelder søndag – fredag i uke 8 og 9.

Sota sæter ligger ved Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra består av 10 bygninger.Her kan du prøve deg på randonée-turer med utforkjøringer, leke og ake rundt hytta, eller teste ut milevis med langrennsløyper innover nasjonalparken. Åpent til 9. april.

Solheimstulen ved østsiden av Hardangervidda nasjonalpark, helt øverst i Jønndalen i Uvdal i Numedal, har bilvei helt frem til hytta. Det er oppkjørte løyper i området vinterstid. Uvdal skisenter/alpinbakke ligger i nærheten. Åpent til 5. mars og 17. mars – 16. april.

Gjendesheim i Jotunheimen tilbyr muligheter for å bygge snøhuler og borger, ake – eller hva med en skihoppkonkurranse? Hytta tilbyr også toppturer i Jotunheimen for både nybegynnere og de med litt med erfaring. Etter en lang dag ute i snøen kan man kose seg med badestamp, peiskos og god lokalprodusert mat. Åpent til 1. mai.

Fondsbu i Jotunheimen lokker med barnevennlig og variert terreng. Bestyrer Solbjørg tar vare på gjestene sine med lokal mat hver dag. Med Barnas Turlag mandag til fredag i uke 8 blir det masse lek og moro. Barn fra fire år med voksenfølge kan bli med på snølek, aking, skiturer, slalom, hopprenn, snøhulegraving, spikking, matlaging på bål, quiz, historiefortelling, eventyrstund, spill, tegning og mye mer. Åpent til 1. mai.

Kobberhaughytta ligger i hjertet av Nordmarka. Det nye sovehuset har fått en moderne utforming. All overnatting må bestilles på forhånd.

Eiksetra i Drammensmarka holder åpen kafé hver onsdag kl. 12 – 15 og lørdager og søndager 11 – 16. Det er ni sengeplasser på hytta. Må forhåndsbestilles. Frokost i den koselige peisestua. Eiksetra ligger ved Garsjø i Lier, og er et perfekt utgangspunkt for skiturer i Finnemarka, eller for lek og moro i akebakken på tunet.

Olalia i Etne- og Saudalfjellene er selvbetjent, har 45 sengeplasser og ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene. Kafeen har helgeåpent t.o.m. uke 12, (lørdag kl. 11 – 16 og søndag 11 – 15). Måltider utover det henvises til selvbetjeningskjøkkenet.

Gaustatoppen turisthytte har et utrolig utsyn over store deler av Sør-Norge.  Her er det åpen kafé på dagtid.

Back To Top