fbpx
skip to Main Content
Sebastian Kåk (Martin Næss Hald) og Kamilla (Lydia Mirakel Johannessen) er på fin restaurant. Nå setter Kristiansand Barne- og ungdomsteater opp nye forestillinger etter stor pågang.

Kamilla og Tyven – En ny familiemusikal med skuespillere fra Søgne

Torsdag 16. mars inviterer Kristiansand Barne- og Ungdomsteater (KBUT) til premiere på den nye familiemusikalen «Kamilla og Tyven» på Teateret i Kristiansand, og med skuespillere fra Søgne på scenen.

 

– Det var generalprøve i går, og det gikk veldig bra, forteller Geir Christian Johannessen på vegne av foreldregruppen i KBUT.

«Kamilla og Tyven» er basert på Kari Vinjes svært populære bøker om den lille jenta som møter den store tyven. Det er tidligere laget en film basert på Vinjes bøker. Dette er en musikal med flere nyskrevne låter og med spennende og utfordrende tekster.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fra åpningsscenen av Kamilla og tyven – musikalen.

-–Vi har jobbet med musikalen siden i høst, med øvelser helt frem mot premieren i dag, sier Johannessen.

Handler dypest sett om tilgivelse

Historien om Kamilla & Sebastian handler dypest sett om tilgivelse, og hvordan en angrende synder finner tilbake til seg selv gjennom tro på at alt og alle kan tilgis. Sebastian Kåk finner en dag safen på leketøysfabrikken han jobber på, med nøklene i, og fristelsen for rask rikdom blir for stor, og på én natt er Sebastian blitt tyven.

Angeren melder seg snarere enn han tror, og når han møter en ung jente i problemer, velger han å bruke sine nyervervede midler til å hjelpe henne. Ut av den dårlige samvittigheten og møtet med Kamilla oppstår et vennskap mellom de to, og det er gjennom samtalene Kamilla og tyven har om døden, tro og Gud at Sebastian til slutt finner tilbake til sine grunnleggende gode verdier og en vei videre i livet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Maja Holmquist Aarvik patruljerer gatene, og har fått fingrene i småkjeltringen Simen Påheng (Allfred Jones-Abrahamsen).

Lydia og Maja er fra Søgne

Det er Lydia Mirakel Johannessen som har hovedrollen som Kamilla. Lydia og hennes familie bodde i Søgne i flere år frem til for halvannet år siden. Hun har trådd sine barnesko på Torvemoen og var elev ved Nygård skole.
Geir Christian Johannessen sier 11-åringen selvsagt er spent foran premieren, men hun gleder seg masse og sier hun kjenner seg igjen i rollen som Kamilla. Som familie har Lydia et sterkt forhold til Kari Vinjes bøker. De har levd med familien i alle år.

– Da blir det ekstra stas å kunne få anledning til å spille Kamilla for Lydia, sier Geir Christian Johannessen.

Lydia er ikke den eneste med forbindelse til Søgne. Maja Holmquist Aarvik, som blant annet spiller politi, bor i Søgne og går på Tangvall skole.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kamilla forteller en spennende historie om en leketøystyv og de andre barna følger med.

11 forestillinger i alt

Forestillingen kan ses av alle, men passer best for barn over seks år. Bøkene om Kamilla & Sebastian er skrevet av Kari Vinje, og er Norges mest kjente kristne bokserie for barn.

Manuset til den nye familiemusikalen er skrevet av Jostein Kirkeby-Garstad, som også har skrevet musikken sammen med komponist Bjørn-Erik Pedersen. Forestillingen har i tillegg med seg sangen “Kamilla og Sebastian” av komponist Ragnar Bjerkreim og sangtekstforfatter Elisabeth Aanje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mestertyven Joakim Jensen (Anders Nordhaug) drar Sebastian Kåk (Martin Næss Hald) med seg dypere inn i et liv som tyv.

Stykket settes opp med barn og ungdommer fra Kristiansand Barne- og Ungdomsteater (KBUT) fra åtte til 19 år. Med store sang- og dansenummer blir det en forestilling med latter og glede, men også rom for ettertanke. Teatergruppa hadde stor suksess jula 2021 med forestillingen «Jakten på juleskurken», og har tidligere blant annet satt opp musikalen «13».

Lydia Mirakel Johannessen (11) spiller Kamilla Pytten i sin første store rolle. Martin Næss Hald (27) spiller Sebastian Kåk. Forestillingen varer ca. to timer inkludert pause.

I alt blir det 11 forestillinger, som spilles torsdag til søndag nå frem mot påske, og etter opphold i påsken, vises de siste forestillingene i helgen etter påske.

Sebastian Kåk (Martin Næss Hald) og Kamilla (Lydia Mirakel Johannessen) er på fin restaurant.
Back To Top