fbpx
skip to Main Content
Alle skuespillerne foran "den store fonten i Nupenparken". F.v Torbjørn Hommen, Lena Søvik, Vilde Svendsen, Margrethe Homme. Foran: Anna Kompelien. Bak: Roald Kragh.

Kai Erland-musikal med premiere: Blindpassasjeren og dyrene i Byremo

Blindpassasjeren og dyrene i Byremo er en nyskrevet flott familiemusikal for store og små i alle aldre, etter en idé av Kai Erland. Fredag 24. mars har musikalen premiere i Buen kulturhus i Mandal.

 

Allerede i 2009 år fikk Kai Erland fra Songdalen en idé om å skrive et teaterstykke om mobbing, utenforskap og om ikke å bli godtatt som den du er.

Basert på Kais tidligere manus om ungarske flyktinger som kom til Norge i 1956, og ei dyrevise av Øystein Lauen fra Byremo, inspirerte det Kai til å skrive fabelen Blindpassasjeren med kun dyr i rollene. Også Åse Beate Buås Vetrhus har vært delaktig i å utarbeide første manus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skuespillerne som er med.

Ble modnet over flere år

– Denne tanken har modnet seg over flere år, og er stadig like tidsaktuell.

Kai Erland har ved flere anledninger samarbeidet med komponist Alf Willy Vestergren fra Mandal. Planen var at teaterstykket skulle inneholde et par sanger som Alf Willy skulle lage melodi til, men etter nærmere planlegging, var de på god vei til å lage en full familiemusikal.

Alf Willy igjen har hatt flere samarbeidsprosjekt med regissør/tekstforfatter Tore Nysæther fra Bergen. Dermed var trekløveret lagt for utarbeiding av en helaftens familiemusikal med lokal forankring.

I tillegg er Åse B. Buås Vetrhus fra Iveland/Finsland en fast og god støttespiller og inspisient, og Vale Klingsheim fra Kristiansand er scenograf for musikalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Pausene benyttes godt.

Handlingen i Blindpassasjeren:

En kenguru, som ikke er helt som de andre kenguruene, blir mobbet ut av Australia.
Han får høre at det skal være så trygt og godt i Norge. Alle er velkomne til Norge, hvor alle er venner med alle.
Kenguruen reiser som blindpassasjer på ferga til Kristiansand.
Samtidig våkner alle dyrene i Byremo til nok en strålende dag i bygda der alt er fred og harmoni. Alle liker alle, og alt er bare kos.
Gåsa i Byremo har funnet seg en Tinder-date og er på vei for å treffe sin gasse i Nupenparken i Kristiansand, men skal du stole på en gasse truffet på Tinder?
Gåsa blir forlatt av sin gasse der i romantiske Nupenparken.
Kenguru ankommer Kristiansand en smule skeptisk, og i Nupenparken treffer han en gråtende gås. Av slikt kan det oppstå søt musikk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Røyskatten prøver å ordne opp mellom dyrene i Byremo

Gjennom hele forestillingen blir det servert kjærlighetssanger og duetter, som bygger opp under handlingen, men hva skjer når gåsa vil ta kenguru med seg hjem til Byremo? Hva skjer blant de andre dyrene i Byremo når det er en fremmed på vei – en som ikke er som oss? Det hele får publikum se i Buen kulturhus i Mandal 24. eller 25. mars eller i Kilden fra tirsdag 28. mars og utover i uken. Musikalen spilles også på Seniorkilden, tirsdag 28. mars.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gåshild og Kenguru.

Variert erfaring

Skuespillerne i Blindpassasjeren har variert og mangfoldig erfaring innen teater, stand up, revy og musikaler.
Torbjørn Hommen fra Holum spiller kenguruen, Ken Guru.
Margrethe Homme fra Vennesla spiller gåsa, Gåshild.
Roald Kragh fra Mandal spiller elgen, Kåre.
Vilde Svendsen fra Mandal spiller geita, Geitrun.
Lena Søvik fra Mandal/Kristiansand spiller kua, Kurid.
Anna Kompelien fra Kristiansand/Oslo spiller røyskatten fra Holum.

Øver mye

Vi har lenge vært i full gang med øving og prøving, seks dager i uka. I tillegg til jobb er det ikke så mye annet det dreier seg om for tiden. Under dyktig ledelse og instruksjon av tekstforfatter og regissør Tore Nysæther er vi i god rute frem mot premieren, fredag 24. mars.

– Vi kan allerede nå si at det blir en utrolig flott, festlig og rørende familiemusikal. Vi gleder oss veldig til premieren.

Her er linken til Blindpassasjerens Facebookside:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086530925713

 

Back To Top