fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi – uke 17

Vi gir deg smått og stort av nyheter fra Kristiansand og omegn.

 

Lange ventelister på operasjoner

Kirurgisk avdeling ved Sørlandets Sykehus avdeling Kristiansand melder at de har uoversiktlig lange ventelister på operasjonssalene. Etter hva Sørlandsavisen erfarer, finnes det pasienter som har ventet på operasjon i over 9 måneder. Dette bekreftes fra ansatte ved sykehuset. Sykehuset er pålagt fra helsedepartementet å gjennomføre operasjoner innen seks måneder. Ved fristbrudd risikerer sykehuset store bøter, som vil gå ut over deres budsjett. Det er et etterslep av operasjoner som ikke kunne utføres under pandemien, som har forårsaket helsekøen. Pasienter som ber om oppdateringer på forventet ventetid, blir fortalt at det ikke er mulig å få, da kirurgisk avdeling må prioritere kreftpasienter.

Kjører til skoleporten tross fare

Grunnet fare for påkjørsler, har politiet i samråd med skolen, bestemt at elever ved Todda skole ikke skal kjøres helt til porten, men slippes av i krysset Lømslands vei og Fritz Jensens gate. Gateløpet inn til skoleporten er smalt og der oppstår lett farlige situasjoner. Elevenes foresatte fikk brev fra rektor om dette i slutten av mars. Likevel er det flere foreldre som fortsatt kjører helt til porten, noe som kan medføre ulykker.

Moskeen overtar eldre skolebygg

Foreningen Posebyen melder om at Muslimsk Union har kjøpt den gamle husmorskolen som ligger vegg i vegg med moskeen, i Henrik Wergelands gate 81. Bygget ble solgt i januar og overtas 1. september.

Lokale entreprenører fusjonerer

Agder Tre og Betong er blitt en del av søgnefirmaet Mur i Sør. Det er vi veldig fornøyd med, og vi er blitt syv flinke betongarbeidere rikere.

– Å få denne gjengen med gode håndverkere med på laget er for oss veldig viktig. Vi har god ordrereserve og trenger hver og en av dem sier Tom Arne Aamodt ved Mur i Sør.

– Vi er glade for å ha landet en avtale begge parter er fornøyd med, og vi gleder oss til fortsettelsen, forteller Tarald Rygnestad.

TV-kjendis utvist fra Norge

Alicia Aisien (60), bosatt i Kristiansand, ble kjent på TV da hun fant sin kjærlighet i nigerianske Nosakhare-Godwin (27). Disse to skal ha giftet seg i all hemmelighet i rådhuset da «Nosa» besøkte sin 33 år eldre kjæreste i Kristiansand i august. Nosa og Alicia søkte om familiegjenforening og ble fortalt at han kunne bli i Norge til søknaden var ferdigbehandlet. Nosa ble utvist fra landet den 1. april og UDI har avslått søknaden om familiegjenforening på bakgrunn av at man i utgangspunktet ikke kan søke mens man er i landet på turistvisum. Han oppfyller heller ikke unntakskriteriet om å være faglært, ifølge UDI.

Husk at nå er det forbudt å tenne bål

Fra 15. april til 15. september er det et generelt bålforbud i Norge. Da er det ikke lov å tenne opp bål eller grill i nærheten av skog, kystområder og annen utmark. Målet med forbudet er å forhindre skogbrann. Det åpnes likevel opp for at man kan tenne bål eller grille der det åpenbart ikke kan føre til brann. Den som ønsker å tenne opp har ansvaret. De vanligste årsakene til skogbranner er bål som ikke er slukket tilstrekkelig og sprer seg, engangsgriller som blir liggende igjen og bråtebrenning som kommer ut av kontroll.

Back To Top