fbpx
skip to Main Content
Sverre Bjertnæs sin utstilling åpner søndag 7. mai og går frem til og med 4. juni.

Nyter stor internasjonal anseelse

Sverre Bjertnæs nyter stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Nå stiller 47-åringen ut på Søgne gamle prestegård.

 

– Sverre Bjertnæs har ikke hatt mange utstillinger på Sørlandet, så han er kanskje ikke så godt kjent i denne regionen, men han har et stort navn nasjonalt og internasjonalt, og har arbeider som virkelig fenger, så utstillingen er så absolutt verd å få med seg. Han er rett og slett en norsk superstjerne innen norsk samtidskunst, og har et velrenommert navn utenlands, blant annet i New York, sier Vilde Matzow, kulturkonsulent ved Søgne gamle prestegård.

Utstillingen i Galleri Fjøset åpnet søndag 7. mai og skal gå frem til og med 4. juni.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kvinnen i vinduet er et av verkene til Sverre Bjertnæs.

En sentral samtidskunstner

Sverre Bjertnæs er med andre ord en av Norges mest sentrale samtidskunstnere. Han begynte sin karriere tidlig, og hadde sin første utstilling som Nerdrum-elev i en alder av 15 år. Da hadde han også gått i lære hos Tore Bjørn Skjølsvik, en mentor som han selv sier har satt preg på han som kunstner, også i senere tid. Veien gikk videre til Statens Kunstakademi (1995-99) og ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten i Nederland.

I år 2000 holdt han sin første separatutstilling, i Galleri NAF, Oslo (Norsk Anarkistisk Fraksjon).

– Dette var et visningssted drevet av kunstner Bjarne Melgaard. Her ble Bjertnæs trukket frem av flere kritikere som en viktig kunstner fra sin generasjon, en beskrivelse som fortsatt er høyst aktuell, sier Matzow.

Håkon Bleken og Bjarne Melgaard

I 1999 mottok han Blix stipendet, senere Anders Jahres Pris for Yngre Kunstnere (2005) og stipendet for den da nyopprettede Håkon Bleken-stiftelsen (2008).
Fra å jobbe med figurativt maleri og tradisjonelle teknikker under utdanning, har Bjertnæs videreutviklet sin kunstpraksis til å omhandle et mangfold av teknikker; skulpturer, tegninger, installasjoner og video.
Han gjør samarbeider stadig med kunstnerkolleger som Håkon Bleken og Bjarne Melgaard, og er utforskende i sin tilnærming til kunsten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skulptur ved havet: Et av verkene til Sverre Bjertnæs.

Nå kan publikum oppleve hans håndmalte grafikk på Søgne gamle prestegård. Dette er en unik mulighet til å se Bjertnæs’ arbeid på nært hold og oppleve hans kreative visjon og talentfulle håndverk. Utstillingen er en feiring av Bjertnæs’ mangfoldige praksis og hans betydelige bidrag til samtidskunsten.

– Han har utrolig flotte arbeider, sier Matzow og forteller at til utstillingen på Prestegården vil han vise arbeider hovedsakelig i håndkolorert grafikk, noe tresnitt og noe silketrykk. Til åpningen søndag, vil Eva Marie Bentsen, kjent forfatter og kurator fra Søgne, holde åpningstalen, sier Vilde Matzow.

Følg med i Kulturkalenderen for å holde deg oppdatert på hva som skjer når. Kulturkalenderen finner du både her i nettavisen og i papiravisen.

Back To Top