fbpx
skip to Main Content
Sørlandet11022023_Øystein Tjomsland kjører Grude Trygve_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Fire seire på tre baner i to land på én dag

Øystein Tjomsland var i det umulige hjørnet forrige lørdag. Suksesstreneren fra Søgne selet ut vinnere på tre forskjellige baner i både Norge og Sverige i løpet av få timer.

 

Det er noen mil mellom Kristiansand, Göteborg og Õrnsköldsvik, og en stor del av travtrenergjerningen handler om logistikk. Dette beviste Øystein Tjomsland at han behersker til fingerspissene forrige lørdag, da hans hester vant løp på både Sørlandets Travpark, Åby Travbana og Solänget Travbana.

Imponerte ekspert

Trenerseier nummer 51, 52, 53 og 54 for året ble innkassert i løpet av noen få timer. Etter at Tjomsland-hestene fra Søgne-trenerens Sverige-filial i Sundsvall innledet seierstoget, fulgte 52-åringen selv opp på hjemmebanen Sørlandets Travpark med en solid stalldobbel. Debutanten Bjørli Bolt innfridde forventningene og var totalt utilnærmelig i sluttfasen da han landet på 1.32,0/2140 meter.
– En voldsomt bra hest, konkluderte traveksperten Stian Hallenstvedt i TV-kanalen Rikstoto Direktes studio.

Seiersgrossisten Grude Trygve rundet av toppdagen for sørlandstreneren ved å ta karrierens sjette seier i det åttende forsøket da han enkelt vant på 1.28,6/2160 meter i kveldens siste løp på Travparken.

Sikret seg 125 000 kroner

Grisle Tore G.L. var et stortalent som radet opp fire strake seire fra debuten, og blant disse triumfene sikret seg seieren i Sørlandets 3-års Cup. Etter en vellykket periode i trening hos Tjomslands tidligere assistenttrener Per Vetle Kals, gjorde den sørlandsfødte seksåringen lørdag sin første start i sin andre periode på stallen til Søgne-treneren. Gjensynet kunne ikke endt på bedre vis. På Åby Travbana i Gøteborg avgjorde Grisle Tore G.L. en tett oppløpsstrid sammen med sin svenske gjestekusk Örjan Kihlström og hentet hjem seierssjekken på velvoksne 125 000 kroner. Vinnertiden ble 1.24,4/2160 meter.

Nesten 90 mil lengre nord, på Solänget Travbana utenfor Örnsköldsvik, leverte en annen Tjomsland-trent hest varene. Fire år gamle O.P.’s Todde debuterte nemlig på beste vis da han sammen med kusk Anna-Karin Jonsson vant på 1.20,7/2140 meter.

Fire seire på tre baner i to land – det er ikke hverdagskost.

Back To Top