fbpx
skip to Main Content

Leder

Vår i lufta

Våren kom sent men plutselig, og deilig er det.

 

Hvor nydelig er det ikke å kunne droppe strikkegenseren og lua, og sykle til jobb. Endelig slutt på snømåking og feiing av strø-grus som havner hvor det ikke skal havne, og hundelort som åpenbarer seg når snøen er smelta. Resten av måneden er bare fryd og gammen. Eller?

Lykken er kortvarig, for nå begynner andre vårtegn og gjøre seg gjeldende. I hyblene over nabohusene har studentene våknet til liv og skal feste bort stipendet. Gjerne både før og etter en tur på byen, slik at alle i gata får med seg at de har flyttet inn.

Russen er det sikreste vårtegnet, for dem er ikke mulig å unnslippe, med mindre du bor langt fra sentrum og aldri drar dit heller. Forbered deg på den vakre lyden av vuvuzuela-horn, tomme og knuste rusbrusflasker i gata di, og russekort og spy over hele bussen.

Det beste kommer etter russefeiringa, med festivalsesongen. Da er det bare å forskanse seg mot urinering på trappa, fremmede som sover i hagen din, og den tomme hurtigmatemballasjen ligger som glitter klistret over alle byens gater.

Musikk er kjekt, men alt til sin tid. Dette er simpelthen prisen for å bo i en by, men likevel leit.

Denne lederen stod på trykk 26. april.

Back To Top