fbpx
skip to Main Content
Odderøya museumshavn inviterer til foredrag om 30 år med industrihistorie i Høllen, torsdag 25. mai k l. 19.00

Odderøya museumshavn: Foredrag om 30 år med industriell båthistorie i Høllen

Torsdag 25. mai inviterer Odderøya museumshavn til foredrag med Per Tomas Govertsen, med tema Plasten i Søgne og With-båtene.

 

Temaet for siste foredrag i Historier i et museum før sommeren, torsdag 25. mai, blir Plasten i Høllen eller KMV Plastindustri, som var det offisielle navnet.

– Vi får besøk av Per Tomas Govertsen. Som sønn til disponent Peder Govert Govertsen, som ledet fabrikken fra den ble etablert og fram til nedleggelsen, er han oppvokst med historien til plastbåtfabrikken og de mange båtmodellene som ble sendt ut fra fabrikken, opplyser Thorunn Lunde i Vest-Agder-museene.

Foredraget finner sted i Odderøya museumshavn i Nodeviga i Kristiansand, kl. 19.00. Dørene åpnes kl. 18.30. Arrangøren har påregnet at det kan bli en god pågang, og for å være sikret en plass, oppfordres det til å sikre seg billett i forkant.

Her kan du bestille billett: https://www.vestagdermuseet.no/plasten-i-sogne-og-with…/

I løpet av ca. 30 år ble det produsert over 30.000 plastbåter i Høllen i Søgne. Over halvparten ble eksportert til en rekke land i Europa, til Afrika, USA, Canada og Grønland.

10-fots With er kanskje den mest kjente båten som ble produsert i Høllen. Hele 10.000 eksemplarer så dagens lys før bedriften ble avviklet i 1992.

Back To Top