fbpx
skip to Main Content
Alle aktiviteter ledes av personell som er trenerutdannet. Fra venstre: Christina Heiland, Daniel Bendiksen, Bernhard Emil Aamodt, Haakon Eieland (leder av Sommer i sanda) Linnea Skarpeid Ytre-Eide, Jan Einar Holtet. Kristian Eieland og Sebastian Støle var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Søgne Volley.

Sommer i sanda: Et gratistilbud for alle unge i alderen 12-20 år

– Her kan alle ungdommer uansett bakgrunn bli med, til innholdsrike dager med mye lek og moro på Søgne stadion og friidrettsanlegget på Tangvall. Tilbudet er gratis og varer hele sommeren.

 

For syv år siden startet Olav Eieland og Kjell Gunnar Ytre-Eide opp et tilbud som er blitt svært populært i Søgne, først under navnet «Søgne Open», de senere årene under navnet «Sommer i sanda».

Det er Gjensidige Stiftelsen og Søgne og Greipstad sparebank, som sammen med lokale bedrifter sponser arrangementet slik at det ikke skal koste noe å delta, og alt blir etter drop-in-prinsippet.

– «Sommer i sanda» er et tilbud for all ungdom i alderen 12-20 år, med start hver dag kl. 11.00 og hvor det hele varer frem til kl. 17.00. Man trenger ikke å være medlem i noe idrettslag for å være med. Man trenger heller ikke å være bosatt i Søgne eller regionen heller. Er man på ferie her i to uker og vil ha noen dager med gøye aktiviteter, er det bare å komme, slår Olav Eieland fast.

Påmelding er ikke nødvendig, men dersom man ønsker utstyr som er gratis så langt lageret rekker, må Eieland & Co har navn, fødselsdato og mobiltelefon. Dette kan man sende til Haakon Eieland på telefon 954 10 181.

Mandag-torsdag

«Sommer i sanda» går mandag til torsdag frem til 7. august.

For å sikre en så god gjennomføring som mulig, stiller arrangøren med trenerutdannede ledere.

Det er voksenledet all-aktivitet hver eneste dag hvor det blir tilbud om volleyball, frisbeegolf, tennis, friidrett, badminton, trampolineball, grilling og musikk-lounge.

– Vi vet fra tidligere at det er ikke alle unge som ønsker å drive med aktivitet eller idrett. Så derfor har vi en musikk-lounge hvor man bare kan komme og treffe andre ungdommer, spise frukt og kose seg. Hver dag har vi grilling, og vi serverer mat, så man trenger ikke å ta med niste, opplyser Olav Eieland.

Budsjett på over 100.000 kroner

Det koster å invitere «Sommer i sanda». Budsjettet er på hele 100.000 kroner, og det er takket være alle sponsorene som virkelig har trådd til som gjør det mulig å invitere til dette gratis-opplegget.

– Uten sponsorene ville vi aldri fått dette til. Det vi erfarer, er at sponsorene ønsker å bidra slik at alle uansett bakgrunn og økonomi kan være med på gøye og sikre aktiviteter i et rusfritt miljø. Jeg bøyer meg i støvet når vi ser hva sponsorene bidrar med, og uansett hvor vi har kommet og spurt om støtte, så har vi fått ja og blitt møtt med stor velvilje, sier Eieland.

– Vi forventer fulle baner og stor aktivitet gjennom sommeren.

Nytt i år blir også tilbud om «voksen»-sandvolleyball opplæring, og Søgne-Open, turneringskonsept 1-2 ganger/uke.

Back To Top