fbpx
skip to Main Content
Sørlandsutstillingen kan sees på Søgne gamle prestegård.

Sommer på Prestegården åpnet

På Søgne gamle prestegård kan du opplev historie, kunst, musikk, aktiviteter og kafé i naturskjønne omgivelser med historisk sus.  Sommersesongen på kultursenteret varer til 30. juli, i denne perioden er det åpent 5 dager i uken.

 


I god tradisjon åpner Søgnedesign sin utstilling den første søndag i juli med jordbær, kunst og musikk i eplehagen, og prestegårdsmalerne har kunstverksted for barn.

I hele juli måned er det over 40 kunstnere og designere som stiller ut på kultursenteret, Søgnedesign med 33 utstillere, keramikerne Ann Beate Tempelhaug og Eirik Gjedrem, Prestegårdsmalerne og i Galleri Fjøset vises arbeider av Ronald Jakobsen, Kristin Dyb og Sidsel Hanum.

Søgnedesign

Søgnedesign har for 19. gang sommergalleri på Søgne gamle prestegård. De startet allerede i 2001 med sommergalleri på Tangvall. Styret i Søgnedesign består nå av Leder Hildur N. Ernst, Ida-Marie Hellenes og Lene Fyrst. Ernst har vært med fra starten i 2001.

Hver sommer viser over 30 utstillere, både profesjonelle og amatører, arbeidene sine i Presteboligen. Det er smykker, bilder, foto, kunst, keramikk, tekstil, tre og glass. Her finner du originale produkter som ikke finnes andre steder, og du kan treffe utstillerne personlig og slå av en prat. Produktene kan du få med deg rett fra utstillingen. Dette er ett mangeårig samarbeid mellom den lokale kulturfrivilligheten, kunstnere, lokale næringsliv og kultursenteret.

Galleri Fjøset

Søgne Kunstlag og Søgne gamle prestegård inviterer i sommer til utstilling med tre kunstnere som på hver sin måte formidler det sarte, det vakre og det kjente gjennom malerier og keramikk. Ronald Jakobsen og Kristin Dyb maler vakre og sarte malerier der lys og skygge spiller hovedrollen. Motivene varierer fra landskapsmalerier til stilleben, med stiliserte hverdagsgjenstander de fleste kjenner igjen. Sidsel Hanum på sin side, arbeider med leire og porselen. Uttrykket hennes er komplekst, og arbeidene hennes framstår både enkle og minimalistiske og svært intrikate og kompliserte på samme tid. De tre kunstnerne har til felles at arbeidene deres formidler en letthet, stillhet og et nesten sakralt nærvær som oppstår gjennom komposisjon, fargevalg og teknisk kyndighet.

Prestegårdsmalerne

Prestegårdsmalerne har åpent galleri i Grisehuset hver søndag i juli. Enkelte søndager har de også gratis kunstverksted for barn. Prestegårdsmalerne har fast verksted på loftet i Grisehuset, og inviterer jevnlig til åpne kurs. Våre flotte prestegårdsmalere er Anne Lise Arntsen, Irene Mobekk, Marit Schaldemose, Jorunn Vigebo, Anne Borøy Østerhus og Bente-Lill Endresen Kallhovd.

Ann Beate Tempelhaug og Eirik Gjedrem

Ann Beate Tempelhaug og Eirik Gjedrem har hatt verksted på prestegården i over 20 år og har satt sitt preg på Prestegården med blant annet keramiske skulpturer i hagen. De er begge anerkjente kunstnere både nasjonal og internasjonalt. Deres arbeider er innkjøpt av en rekke institusjoner.

 

 

Back To Top