fbpx
skip to Main Content
Klare til travle sommerdagen: Marit Gjertsen og Peter Løite-Blom, driftssjef, bak, og Geir Smebøle og Frank Haugen fra Songvaar Fyrs venner, kulturkonsulent Vilde Matzow og Kjell Tore Vestøl, fagansvarlig kafé, kurs og utleie, foran.

Sommer på Prestegården med utstillinger og konserter

– Vi går for en innholdsrik og hektisk sommer med et program som passer barn, ungdom, voksne og eldre.

 

Nok en gang har avdelingsleder Marit Gjertsen, kulturkonsulent Vilde Matzow og en lang rekke frivillige lag og foreninger klart å sy sammen et sommerprogram som favner bredt.

Søndag 2.  juli åpnet Sommer på Prestegården. Denne dagen åpnet også Søgnedesign, en årviss foreteelse i den gamle prestegården, hvor over kunstnere, håndverkere og andre inviterer til utstilling og salg av produktene.

Startet for rundt 25 år siden

Søgnedesign er et konsept som Hildur Ernst utviklet for rundt en 25 år siden. Hun og hennes mange medhjelpere var på utkikk etter lokaler hvor alle de kreative kreftene kunne få vist seg frem, de første årene der Eli Dahl eftt hadde sin butikk, siden på Prestegården. Siden har både søgneboere, interesserte utenfor bygda, og ikke minst mange turister funnet veien til det idylliske tunet der kulturopplevelser og aktiviteter for hele familien skaper minner, som tas med og blir en del av sommer- og ferieopplevelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kunstverksted for barna

Det går slag i slag med ulike utstillinger gjennom uken, omvisninger, og familiedager hver eneste søndag med kunstverksted for barn hver søndag gjennom hele juli, ikke å forglemme storkonserter i Amfiet, med Bjørn Tomren, den 13. juli. Konsertene pleier å være svært godt besøkte, og det er ofte stappfullt i Amfiet når musikerne går på scenen.

Det blir servering av både vått og tørt, og som alltid i de beste hendene til Songvaars Fyr Venner som har det som årviss tradisjon å sørge for serveringen.

Prestegårdsmalerne

Prestegårdsmalerne har utstilling alle søndager i juli. Prestegårdsmalerne består av frivillige kunstnere som gjennom året kommer sammen for å skape, og hvor sommerutstillingen er den store anledningen for et større publikum til både å se og ikke minst kjøpe noen av det som skapes. De to anerkjente kunstnerne Ann Beate Tempelhaug og Eirik Gjedrem har sitt eget kunstverksted på Prestegården, og verksteder fortjener så absolutt et besøk. I Galleri Fjøset i hovedhuset løper sommerutstillingen med Ronald Jakobsen, Kristin Dyb og Sidsel Hanum gjennom hele sommeren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det pleier å være stappfullt når konsertene i Amfiet går av stabelen.

Bruktmarked

Den 16. juli blir det bruktmarked på tunet, og den 23. juli blir det forestilling med Baldrian og Musa, og snekkerverksted for barn før og etter forestillingen. Nevnes må også konserten med Gildas Le Pape og Magne Føreland den 30. juli, en konsert som for mange er blitt et av sommerens høydepunkter, hvor det to spiller Djanko Reinhardt-musikk, så det rykker i godfoten.

Hver onsdag blir det også sommergudstjeneste i Søgne gamle kirke, med Prestgårdskafé etterpå. Gudstjenestene går hver onsdag i hele juli og er følgelig åpent for alle.

Prestegården er et område spekket med flere hundre år gammel historie, hvor en rekke destinasjoner er blitt tatt vare på og løftet frem, være seg Prestegården, Søgne gamle kirke, Bjørnson-tunet og ubåthulen.

Det fine med Prestegården er at man kan komme og være med på en rekke aktiviteter som er gratis.

– Vel så viktig er det at Prestegården har utviklet seg til en møteplass hvor mange kommer for å oppleve og å være sammen, sier avdelingsleder Marit Gjertsen.

Klare til travle sommerdagen: Marit Gjertsen og Peter Løite-Blom, driftssjef, bak, og Geir Smebøle og Frank Haugen fra Songvaar Fyrs venner, kulturkonsulent Vilde Matzow og Kjell Tore Vestøl, fagansvarlig kafé, kurs og utleie, foran.
Back To Top