fbpx
skip to Main Content

Leder

Til studenten

Velkommen til Kristiansand.

 

Du har kanskje satt deg opp på ventelister for å leie hybel eller leilighet i noenlunde sentral beliggenhet i forhold til universitetet eller byens festligheter for det kommende semesteret. Du har kanskje opplevd å ringe på annonser i timevis, bare for å få høre at boligen er leid ut allerede, eller lovet bort. Du har helt sikkert fått vært på noen visninger, men ikke så mange som du skulle ønsker.

Det er nemlig mange muggbefengte værelser der ute, som ikke egner seg til varig opphold. Det er mange halvferdige oppussingsobjekter og falleferdige rønner med trekk og lekkasje.

Kanskje du har ringt på en annonse og fått positiv tilbakemelding, bare for å finne ut at kåken er lovet bort til noen andre når du kommer på visning. Kanskje du har fått beskjed om at det ikke er lov med samboer, men du har en kjæreste som også leter etter bopel.

Nå begynner desperasjonen å sette inn. Dere begynner å by over hverandre på det mest ettertraktede utleieobjektene. Hvem kan betale mest i leie? «Jammen, du har vel ikke råd til en sånn leilighet», sier en til deg, mens de forsøker å hindre deg i å bli satt opp på lista. Ja, den evinnelige lista med navn og nummer, utleierne setter på lappen, eller mobilen, når de har noen interessante beboere i sikte. Det er alltid kamp om å komme på den. Lappen som de vifter med og som de motvillig skriver deg opp opp på. Som oftest må du gå fra visningen slukøret, bare for å få en telefon når de er gått ut, om at du ikke får leiligheten.

Her er trikset folkens. Ikke jakt på bolig, men la utleierne henvende seg til dere. Sett en annonse i avisa, og utleierne vil kontakte deg i stedet for at du trenger å slite deg ut ved å løpe på travle visninger. Sett en annonse i avisen, fremhev egenskaper som tenker en utleier vil like, og len deg tilbake, for nå kontakter utleierne deg.
Hvorfor? Jo det er for travle til å ta imot alle henvendelsene fra desperate studenter.

Back To Top