fbpx
skip to Main Content
Birgitte Lindebø Skeie er ansvarlig for Knuden sine kortkurs. Foto: Knuden - Kristiansand kulturskole.

Spennende kurs for barn og unge

I høstferien 2. – 5. oktober er Knuden – Kristiansand kulturskole klare for å ta imot nye og nåværende elever til mange ulike kortkurs. Se video nederst.

 

I år som tidligere år, inviterer Knuden – Kristiansand kulturskole barn og unge til én til to-dagers kurs. Birgitte Lindebø Skeie er ansvarlig for kortkursene og gleder seg stort over å igjen kunne gi barn og unge et kulturtilbud i skolens vinterferie.
– Kortkurs er alltid veldig populært, og noe som har vært veldig populært tidligere. Kursene gjennomføres i de nye lokalene til kulturskolen på Silokaia, sier Skeie.

Programmet har stor variasjon, og man finner alt fra kurs å hvordan lage sine egne sanger, til dreiekurs. Ingen av kursene krever at man har noen forkunnskaper.

Dansekurs

Det blir holdt kurs i breakdans og hip hop for barn fra 3. til 7. trinn. Kurset er for alle som ønsker å bli kjent med danseglade barn. På kurset skal deltakerne øve inn koreografi og ulike typer bevegelser. De skal blant annet jobbe med danseteknikk, isolasjoner, dynamikk, musikalitet, og uttrykk.

For den kunstneriske

Knuden holder også ulike kurs i det å spille i band, med egne grupper for dem som går i 4.- 5. klasse og 6. – 7. klasse innenfor visuell kunst. Det blir blant annet et kunstkurs hvor barnene får jobbe kreativt med stempling, trykk og dekor.

Lag din egen sang

“Lag din egen sang” er for dem som er glad i musikk og nysgjerrig på å produsere musikk selv. Kurset krever ingen forkunnskaper, og vil gi en forenklet introduksjon til nedtegning og symbolforståelse i musikk (noter).

– På “Lag din egen sang” ser vi på enkle måter å stimulere barnas kreativitet og iboende skaperglede. Vi leker oss inn i prosessen ved å gå fra enkeltstående ord og stavelser til betoningsmønstre og rytmer. Fra enslige toner og enkle harmonier, til en ferdig nedskreven tekst og melodi.

Undervisningen foregår i gruppe, slik at barna kan gi og ta imot innspill fra hverandre. Alle lager også en sang sammen, som man samarbeider om å komponere på tavlen. Påmeldingen finner sted ved å gå inn på www.knuden.no

I tidligere år arrangerte Knuden – Kristiansand kulturskole ulike kortkurs i høstferien. Her kan du se hva elever har opplevd ved tidligere kortkurs:

 

 

Back To Top