fbpx
skip to Main Content

Tilbakekaller julebrus tappet på 0,33 liter glassflaske

Ringnes har solgt julebrus med feil påsatt kork, og tilbakekaller disse. Å drikke disse, medfører ingen umiddelbar fare for helse, skal vi tro en pressemelding de sendte ut i dag.

 

Ringnes har avdekket tilfeller med feil påsatt kork på 0,33 glassflasker av produktene Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus. Avviket gjør at enkelte flasker ikke er tette, noe som kan forårsake tap av kullsyre og kvaliteten på produktet. Avviket ble oppdaget i en intern kvalitetskontroll og gjelder utvalgte produksjonsparti. Det er en svært begrenset andel av totalvolumet av julebrus fra Ringnes som er omfattet av denne tilbakekallingen.

 – Når flasken ikke er tett forringes kvaliteten på produktet. På sikt kan det i tillegg medføre en risiko for muggdannelser i flasken. Når vi nå velger å gjøre denne tilbakekallingen så raskt, er dette et føre-var-tiltak og for å unngå at flere flasker med dette avviket kommer ut i markedet, sier kvalitetssjef i Ringnes Anett Christensen.

Avviket ble oppdaget i forbindelse med en intern kvalitetskontroll, og gjelder produkter tappet i perioden 9. – 13. oktober.

– Flasker med andre best før datoer kan trygt nytes. Vi har også rettet opp feilen som er årsak til problemene som har oppstått, og jobber nå for fullt for å sikre at vi får produsert opp mer julebrus, sier Christensen videre.

– Å måtte trekke tilbake noen av våre folkekjære julebrusprodukter er selvfølgelig leit, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard. – Det gode er at det fortsatt er lenge til jul og at vi nå gjør vårt ytterste for å produsere opp nye partier for å sikre at alle får sin favoritt i førjulstiden og gjennom jula.

Forbrukere kan returnere uåpnede flasker til utsalgssted og vil få refundert pengene for varen.

Produktene det gjelder:

Produkt: Best før dato: Artikkel nr.:
Hamar Lillehammer julebrus 5.7.24 17448
Hamar Lillehammer julebrus 6.7.24 17448
Hamar Lillehammer julebrus Lett 9.4.24 19731
Hamar Lillehammer julebrus Lett 10.4.24 19731
Dahls julebrus 4.10.24 17445
Dahls julebrus 5.10.24 17445
Dahls julebrus 6.10.24 17445
Dahls julebrus Lett 8.4.24 26406
Back To Top