fbpx
skip to Main Content

Vinden forventes å øke – biler skadet og parker stengt

Det var flyvende solcellepaneler og takstein som førte til at Rådhusgaten og Gyldenløves gate ble stengt i ettermiddag. Minst seks biler ble skadet i prosessen.

 

Politiet måtte jage bort biler, syklister og fotgjengere fra Rådhusgata og Gyldenløves gate i Kristiansand i ettermiddag, da solcellepaneler og takstein løsnet i de sterke vindkastene, og landet der hvor folk ferdes i gatene.

Solcellepaneler og deler av taket løsnet fra toppen av Handelens hus, og blåste ned i bakken. Både Rådhusgata, Børsparken og området i umiddelbar nærhet av Handelens hus ble berørt. Seks biler ble skadet som følge av dette.  Imens løsnet takstein fra tak i Gyldenløves gate. Nedre del av begge gatene ble derfor stengt klokka fem i ettermiddag.

Etter at brannvesen og håndverkere hadde sikret området, ble veiene åpnet igjen to timer senere. Dette til tross for at vinden er ventet å øke utover kvelden.

Wergelandsparken, Børsparken og parkanlegget rundt Domkirken er nå stengt for publikum for å forhindre personskade dersom trær eller store grener brekker og faller på gangveien.

Det er storm i kastene og folk oppfordres til å holde seg hjemme dersom de ikke er helt nødt til å gå ut, ettersom vinden ikke er ventet å avta før klokka fem i morgen tidlig.

– Vi fraråder sterkt fra å vandre ute på veiene nå, spesielt veier med mye trær rundt seg, og hvor det er mangelfullt gatelys, ettersom man kan bli truffet av løse skilt, grener og andre løse gjenstander som lett tas av vindkastene, forteller Politiet.

Har du tips om trafikkuhell og ødeleggelser som folk burde være obs på? Tips oss gjerne ved å sende en epost til redaksjonen@sorlandsavisen.no. Tips som fører til nyhetssak belønnes med gavekort.

Back To Top