Rondt forbi – uke 45
Vi tar pulsen på Kristiansand.
HTH vokser
HTH Kjøkkenforum (bildet) hadde Miele-dager i slutten av oktober og disket opp med mat for anledningen, tilbered på en Miele-komfyr. HTH er i vekst og åpnet derfor stor butikk i Kristiansand sentrum for ikke lenge siden.
– Vi har 12 ulike priskategorier, både håndlagde og flatpakka, men alle kjøkken leveres hjem, forteller Trond Aske ved HTH i Festningsgata mens han viser frem et kjøkken fra Ølgod på Jylland. Nå bygges ny fabrikk i Sverige på 120 000 kvm.
Seks busser med hjelp til Ukraina
Kristiansand kommune er blant bidragsyterne når seks busser fylt av nyttige gjenstander nå er på vei til Ukraina. Mottakerne er i den krigsrammede byen, Mykolaiv.
– Det er gledelig å se at disse flotte bussene er på vei og skal komme til nytte for folk i Mykolaiv.
Det sa ordfører Mathias Bernander da han sammen med tidligere ordfører Jan Oddvar Skisland og fylkesordfører Arne Thomassen kom til Torvet for å takke de frivillige hjelperne og giverne. Starten på denne hjelpesendingen var signering av samarbeidsavtalen mellom de to byene 5. mai i Kristiansand under Europakonferansen for demokrati og menneskerettigheter. Da ble behovet for busser nevnt i møtene med Skisland.
Forbedret luftkvaliteten
Kristiansand kommune har forbedret luftkvaliteten i byen og inviterer innbyggerne til å lære mer om hvordan, onsdag 8. november klokka 17:00 på Rådhuset. Da vil Klima- og miljøinstituttet NILU sammen med Kristiansand kommune presentere noen resultater fra prosjektet. En deltaker fra Grimsmyra vil også fortelle om sin tid i prosjektet og svare på spørsmål fra publikum. Det blir mat og drikke til alle, og arrangementet er åpent for alle.
Forventer mer ekstremvær
Kommunen oppfordrer folk til å gjøre en gjennomgang av eget beredskapslager og forberede seg på nye stormer.
– Innbyggerne kan være trygge på at vi har god beredskap i kommunen, men det er samtidig viktig at alle går gjennom egenberedskapen sin, sier beredskapssjef i Kristiansand kommune, Sigurd Paulsen.
At kommunens beredskapssystem fungerer, ble bekreftet under ekstremværet i Agder nylig. – Det første som skjer når det varsles eller oppstår hendelser som denne, er at beredskapsledelsen kommer på banen. De varsler umiddelbart de som har vakt innen helse- og omsorgstjenester, samt de med ansvar for IT, tele, vei, vann, bygg- og anlegg.
Deretter settes arbeideet i de respektive avdelingene i gang.
– Når det oppstår krevende hendelser er det mange aktører som setter beredskap, både kommunen, nettselskap, vegtrafikksentralen og politiet. Alle har klare ansvarsområder, og det er de samme ansvarsområdene de vanligvis har, informerer han.
Lysløypene ryddet for falne trær
Lysløypene i Jegersberg og Baneheia er ferdig ryddet for trær og kvister. Folk kan begynne å bruke lysløypene i Jegersberg og Baneheia igjen. Arbeidet i lysløypene fortsetter til alt er ryddet vekk fra løypedekket. Samtidig blir det ryddet for veltede trær og kvister i alle tilførelsesveiene til selve lysløypene. Det er svært mange små turveier inn til de lyssatte løypene.
Parkvesenet har hatt fire arbeidslag ute, som har jobbet med å rydde trær og kvister vekk. Ett av lagene jobbet i lysløypene, mens to lag ryddet uteområder ved skoler, barnehager og omsorgssentre. Det siste laget ryddet og fjerner rester av uværet på kommunens gravplasser.