fbpx
skip to Main Content

Musikknytt

Høstmusikken som gjelder nå

Vi holder deg oppdatert på noe av den nyeste musikken fra Sørlandet.

 

ARTIST: Kami

TITTEL:What If
FORMAT: Single
UTGITT: 22/9
UTGIVER: Kami

Kami er fra Froland og ga nylig ut singelen What If. Sangen er en rolig, moderne poplåt men med en tidløs sensibilitet både i melodi, arrangement og instrumentvalg. Her er sparsommelig med trommer, men mye rom. Den har et luftig og et episk men likevel drømmende preg. Den bygger seg opp instrument for instrument. Delikate synth-looper og lekre gitar-licks melder seg mot andre halvdel. Den fremstår noe kjølig i starten, men den øker i intensitet og samtidig griper melankolien og romantikken tak i lytteren og forfører deg. Selv om temaet ikke i utgangspunktet er romantisk, handler teksten om frykten for å eksponere sine mørkeste tanker og utageringer for dem man holder kjær: Wouldn´t you be gone like the other ones?»
Kami har en nydelig, vakker stemme og sangen er perfekt for alene-stunder i høstmørket.

ARTIST: Stein Roger Sordal

TITTEL: Ride On
FORMAT: Single
UTGITT: 7/7
UTGIVER: Apollon Records

Stein Roger Sordal, også bare kjent som Sordal, er en artist fra Grim som har hold på med musikk i flere tiår. De fleste bør vite hvem han er. Ride On er en single fra hans siste album, «As I Try to Remember», som ble utgitt den 11. august. 80-tallslyden er lagt bort. Han er nå tilbake i Springsteen-land hvor han har tilbragt sin musikalske reise tidligere, med et rootsy lydbilde og hovedsaklig organiske instrumenter. Dette er selvreflekterende om «shaky grounds», om å «kjøre på» for å «kjøre på», og om å prøve hardt å holde masken når man ikke vet hva som lurer rundt hjørnet.

ARTIST: Thom Hell

TITTEL: A Pleasant Life
FORMAT: Album
UTGITT: 22/9
UTGIVER: Lost Boy Records

Kristiansanderen Thomas Helland er tilbake med sitt lett gjenkjennelige lydbilde som Thom Hell. Dette låter som Gary Portnoy (mannen bak kjenningsmelodien til TV-serien Cheers; «Where Everybody Knows Your Name») eller The Carpenters uten Karen, altså en god dæsj RnB mikset med lettbeint flower-power-rock.
Her er strykerorkester, Rhodes-orgel, piano, 12-strengs gitarer og et tydelig 70-tallspreg på både melodiene og arrangementene.
Låtene er optimistiske og beskriver nyansert ulike mellommenneskelige relasjoner, uten å bli for mye hjerte/smerte-orientert. Det er melankolsk, men ikke gravalvorlig. Dette er hans signatur. Perfekt for bilen, men dette er musikk som låter best på vinyl, og med 14 låter er det mye lyttetid.

ARTIST: Ylva

TITTEL: Kroppsspråk
FORMAT: Single
UTGITT: 27/10
UTGIVER: SONY

Vågsbygdjenta, Ylva, er tilbake med en ny single som heller mer mot EDM-sjangeren enn den RnB-stilen hun er mest kjent for. Vi lurer på om denne sangen ikke er skrevet for eller av Gabrielle. Den kan virke slik. Denne er laget for dansegulvet og inneholder en sample av den 13 år gamle The Cataracs-hitten Like a G6. Til tross for det noe daterte lydbildet, lyder den overraskende frisk og moderne.  Uansett har Ylva en stemme som fikser det meste. Dette låter forførende og fengende, og det er vanskelig å ikke la seg rive med.

Back To Top