fbpx
skip to Main Content

Nå er «Juleland» åpnet!

En tur innom Oddernes Gartneri på Lund setter de aller fleste i julestemning. I år kan små og store blant annet besøke julenissens kontor og levere brev til selveste Julenissen.

 

Gartneriet har over mange år bygget seg opp et rykte for å spre julestemning i førjulstiden. Når man trår inn i gartneriet er det som å trå inn i en annen verden. En verden der nisser, alver og andre kjente og kjære julefigurer har tatt over regien. Rundt tusen kvadratmeter er dekket fra gulv til tak med julestemning og en unik mulighet til å skape hyggelige førjulsminner med hele familien.
– Målet er å skape en opplevelse du kan ta med deg inn i førjulstiden. Vi ønsker at de som kommer på besøk skal tenke «wow». Målet er å skape en opplevelse og være en destinasjon man ønsker å komme tilbake til, smiler Frøydis Andersen fra Oddernes Gartneri som er en del av Hagelandkjeden.

Julenissens kontor

I førjulstiden skal hagesenteret være barna sitt Hageland, ikke bare en butikk for de voksne. Årets juleutstilling starter med det røde rommet er enda mer forseggjort enn i fjor og det store pariserhjulet er nytt.
-Vi har plassert dette først for at gjestene våre skal komme i julestemning fra de trår inn døren her, forteller Frøydis.

Julenissens kontor er en av årets nyheter, her finner du mange spennende skatter. I julebyen har du også Nissens eventyrhjørne, og postkasser der barna kan sende brev til Julenissen.

For mange er nok en tur innom julenissens kontor hvor små og de litt større kan levere kort og ønskelister til julenissen et høydepunkt. Kontoret til «julesjefen selv» er planlagt ned til minste detalj, med en rekke artige rekvisitter som er hentet frem fra låven. Her finner man blant annet gamle avisutklipp, gamle regnskap fra gartneriets yngre dager og ikke minst: En hemmelig inngang til Narnia og den magiske skogen.

– Det er så koselig når barna kler seg ut for å besøke nissens kontor og levere ønskeliste til julenissens postkasse. Det er alltid så gøy å lese gjennom noe av det som barna leverer inn, smiler hun videre.

Det er virkelig en opplevelse å ta turen gjennom hagesenteret i Julen. Miniatyrbyen er en gjenganger med masse farger og detaljer, og lysrommet er fylt med store sopp, dyr og skog som gir en eventyrlig følelse.

Gi en opplevelse

Det er derimot ikke bare den tradisjonelle julepynten som har fått plass på Lund i år. Et av rommene kan best beskrives som rosa, candy cane og med fri flyt av fantasi. Her er det nøtteknekkere og fantasifulle juledekorasjoner som rår.
– Denne trenden er litt Amerikansk, og den vokser for hvert år som går. Det er spennende å kunne mikse den tradisjonelle nordiske stilen med rådyr og nisser med noe helt nytt. Vi prøver å flette inn alle stiler og i år har vi funnet mange gamle skatter på låven. Gartneriet er over 90 år gammelt så der var det mye å ta av, forteller Frøydis.

Allerede i februar begynner gjengen på gartneriet å planlegge juleutstillingen. Da går turen til Nederland for inspirasjon og bestilling. Frøydis forteller at det ikke nødvendigvis er salg som står i fokus når varene til utstillingen blir plukket ut.
– Noe av varene er felles for alle senterne i Hagelandkjeden, men vi står også fritt til å velge ut mye selv. Det er så gøy å kunne gi noe tilbake til kundene. Målet vårt med dette er å skape minner for hele familien. Mange har det som en tradisjon å komme innom år etter år og det syntes vi er veldig hyggelig, smiler hun.

Frøydis og Mari ønsker velkommen til «Juleland» og viser gladelig frem den flotte utstillingen. De har julepynt for enhver smak, og pariserhjulet i inngangspartiet er en av årets store nyheter.

Ferske bakebarer

Frøydis forteller at kreativiteten blomstrer når juleutstillingen skal opp og at både lukt, lyd og synet får seg en opplevelse.
– Vi blir veldig kreative og barnslige og tenker på hva barna syntes det er gøy å se. Nytt av året er også at vi selv steker varene i bakeriet vårt så nå serverer vi helt ferske bakevarer og pizza til kundene våre. Vi har også Sørlandets største utvalg av kunstige juletrær, og mye mer. Nå ønsker vi alle hjertelig velkommen, avslutter hun.

I julebakeriet lukter det deilig nybakte boller. Det er nok ikke tilfeldig at utstillingen er plassert rett ved siden av den meget smakfylte kafeen på Oddernes Gartneri. Velkommen!
Back To Top