fbpx
skip to Main Content

Ekstra stort julemarked i Posebyen i år

Den siste helga i november er det duket for et rekordstort julemarked når flere aktører går sammen og arrangerer julemarked i og rundt Posebyhaven for femte året på rad.

 

– Da blir det en lun stemning med lav julemusikk i alle de tre gårdene, Posebyhaven, Bentsens hus og hage, og Ekserserplassen, som er den store parkeringsplassen bak Posebyhaven. Da kommer Julenissen og nærmere 40 utstillere. Det blir veldig svært, røper Bente Pauline Buverud ved Posebyhaven, om julemarkedet som arrangeres på femte året, lørdag den 25. og søndag 26. november mellom klokka tolv og fire.

Forfriskninger

I Bentsens hus blir det historiefortelling om bygget og dem som bodde der.
– Det blir juleverksted i keramikkstudioet for barn og voksne. Det blir også mulig å sitte rundt et bål og grille marshmallows eller spise grøt, bakst, popcorn, og drikke kakao, julebrus, saft eller gløgg.

– Alle butikkene i Posebyhaven har dessuten felles juleåpent lørdag og søndag frem til jul mellom klokka 12 og 16, i tillegg til ordinær åpningstid, skyter Vibeke Siljan inn, som er innehaver av Little Climby og jobber i Marsipanfabrikken.

Nytt og gammelt

Det blir både nye og gamle opplevelser ettersom noen av utstillerne er nye samtidig som det blir gjensyn med andre fra tidligere år.
– Vi skal i alle fall spille på alle sansene, understreker Buverud. Det blir muligens også levende musikk.

Posebyhaven har fått 50 000 kroner av Sparebanken Sør i støtte for å utvide til Ekserserplassen, som også er åpen på søndagen under julemarkedet.
– Det hjelper ekstremt mye med slike gaver. Da får vi råd til ordentlig julebelysning og telter der, forteller ildsjelen som er i gang med å rydde og klargjøre Posebyhaven.

Hummer og kanari

«Jul i Posebyen» vil bugne av gårdsvarer og delikatesser som sjømat, ost, kjøtt, syltetøy, saft, honning, julekaker, marsipan og Posebyhavens egen sjokolade. I tillegg kan man kjøpe klær, hatter, keramikk, babyleker, bøker, og kunst.

Været blir bra

Foreløpig ser værgudene ut til å spille på lag. I skrivende stund melder Yr om sol hele helga, med temperaturer rett over frysepunktet og fra svak vind til lett bris, med andre ord sjeldent godt vær. Om regnværet som er meldt natt til torsdag, blir til snø, skulle forholdene ligge til rette for den optimale julestemningen.

Back To Top