fbpx
skip to Main Content
Det blir et innholdsrikt program for både små og store nisser som tar turen når "Jul på Prestegården" går av stabelen 10. desember., Arkivfoto.

Førjulsstemning på prestegården

Ekte førjulsstemning på Søgne gamle prestegård

Julekonsert, teaterforestilling, gang rundt juletreet, juleverksted, julegrøt og en egen elevutstilling med alle Søgne-elever på 8. trinn: Det blir førjulsstemning for alle pengene på Søgne gamle prestegård søndag 10. desember.

 

– Det er en god gjeng som blir med. Det er i dag en lang rekke barn og unge fra Søgne som er elever ved Knuden – Kristiansand kulturskole her i Søgne, og mange deltar på en eller annen måte under Jul på Prestegården, sier bydelskoordinator for Knuden i Søgne, Jørund Schifloe.

– Vi inviterer til en stor juleforestilling hvor elever som går på dans, sang og musikk opptrer sammen. Elevene skal gjennomføre en konsert i kultursalen hvor alt ligger til rette for at den gode julestemningen kan skapes, legger han til.

Veldig populært

Det blir gang og sang rundt juletreet i Museumssalen. Det har vist seg å være svært populært og noe det settes stor pris på.
– Flere kunne i fjor fortelle at de aldri hadde vært med på gang rundt juletreet før, og for atter andre var det svært lenge siden de hadde vært med på dette, så det var veldig populært, sier Schifloe.

Det blir også juleverksted hvor kunstelevene er med og hjelper, alt for å skape den gode og fine julestemningen.

– Juleverkstedet har vist seg virkelig å slå godt an. I fjor satt ungdommene og holdt på og lagde julepynt til den store gullmedaljen, sier Schifloe.

Elevutstilling

Det er også tradisjon at elvene i Søgne som går på 8. klassetrinn har sin egen utstilling i forbindelse med Jul på Prestegården.
– Utstillingen arrangeres i år for åttende gang. Vi prøver hvert år å finne noe som er tidstypisk og treffer elevene hjemme. Tidligere har vi hatt julekrybber og julestjerner, maritimt avfall, følelser på boks, kjønn og identitet, jakten på likes, krusedull og galleriet for å markere at nedstengningen under pandemien var over, og frihet. I år er temaet ensomhet og utenforskap, forteller Mardon Brunvatne i Søgne Kunstlag om utstillingen som kunstlaget, Tangvall skole og Tinntjønn skole er sammen om.

Allsidig og variert innhold

Ane Skjævestad og Sedin Zunic er blitt hyret inn for å bistå elevene. Dette er street-art-kunstnere eller grafittikunstnere som selv har vært litt utenfor samfunnet og ikke helt har passet inn.
Ensomhet og utenforskap er noe de fleste av oss har kjent på. Elevene blir utfordret til å tenke hvordan de selv ville kjenne det om de ble holdt utenfor og så skal tankene visualiseres gjennom å skape et kunstverk i form av sjablonger som så skal settes sammen til en utstilling som vil bli vist under lønnetreet på tunet foran Prestgården.

Det er blitt søkt om støtte til prosjektet, med 40.000 kroner fra Cultiva, 15.000 fra Søgne og Greipstad Sparebank, og med 10.000 kroner fra Søgne Kunstlag.
– Det er første gang vi har søkt og fått innvilget en søknad fra Cultiva, et bevis på den positive effekten det har å være en del av Kristiansand kommune, hvor man kan søke og få midler til lokale prosjekter, sier Brunvatne.

– Vi kan love et allsidig og variert innhold til dette arrangementet som er gratis og åpent for alle, og er et samarbeid mellom: Knuden – Kristiansand kulturskole, Søgne videregående skole, Søgne Kunstlag og Søgne gamle prestegård, sier avdelingsleder Marit Gjertsen.

Tilbake til forsiden…

Back To Top