fbpx
skip to Main Content

Travsport

Tjomslands topp-junior satte finsk rekord

Øystein Tjomslands toppjunior Weikko satte finsk rekord da han vant Finlands største løp for tre år gamle hester i Kuopio den første fredagen i desember, og hentet hjem seierssjekken på 20 000 euro.

 

– Det står om løpet overalt i finsk media nå, forteller en opprømt trener og kusk, Øystein Tjomsland fra Søgne.

To seire

Weikko, som hadde innledet karrieren med to seire på like mange forsøk, var nok en gang sine jevnaldrende konkurrenter totalt overlegen. I debutløpet satte han finsk rekord med autostart. Fredag kveld var startmetoden endret, men resultatet det samme. Med vinnertiden 1.29,2/2120 meter satte Weikko nok en finsk rekord.

– Dette gjorde han altså på snøbane og med ispigger i skoene. Han er en demon, stråler den 52 år gamle sørlandske suksesstreneren.

Senker farten

Travløp avholdes normalt sett på grusunderlag, men enkelte baner i nordlige strøk anlegger ofte rene snøbaner under vinterhalvåret. Dette underlaget er skånsomt å løpe på for hestene, men gir naturlig nok ikke like raske vinnertider.

Kommer hjem

Weikko avslutter med dette debutsesongen og kommer hjem igjen til Norge, etter å ha blitt trent ved Tjomslands svenske filial i Sundsvall mellom løpene i Finland. På norsk jord skal den vakre kaldblodshesten forberedes for de største årgangsløpene på finsk jord i 2024.

Back To Top