fbpx
skip to Main Content
Anne Liv Lidtveit og Laila Thomassen fra Pwc i full gang med pakkingen.

500 matkasser skal ut før jul

De siste dagene har det vært svært travle dager i lokalene til Blå Kors arbeid og inkludering på Mjåvann industriområde. 500 matkasser er blitt pakket, og i disse dager transporteres kassene ut til familier som av ulike årsaker trenger en håndsrekning inn mot julen.

 

Det er en vanlig torsdag ettermiddag. Omar Rashid, Håvard Nilsen og et par-tre ungdommer til fra CVidere hos Blå Kors Kristiansand er klare til innsats. Pall etter pall er fylt med ulike produkter. Hver matkasse fylles med sjokolade, mineralvann, popcorn, kaker, servietter, lys, cornflakes, pasta, kaffe, snacks, tomatsaus, taco, brød, iste, spagetti og mye, mye mer.

Når en kasse er ferdig fylt, står Håvard Nilsen klar til å tape kassene og plassere dem på et midlertidig lager.
– Om noen dager kommer kjølevarene som hver matkasse skal fylles med, sier Omar Rashid, som er arbeidsleder for det hele.

Artikkelen fortsetter under bildet.

500 matkasser transporteres i disse dager ut til mottakere i Kristiansand, Greipstad og Søgne.

Har fått lønnsmidler

– Vi begynte på mandag, da var vi en åtte-ti stykker som var med. På de andre dagene har vi vært en seks-syv-åtte som har pakket i en noen timer. I løpet av uken blir vi ferdige med å pakke tørrvarene, sier han.

– Vi er så heldige at vi gjennom Gjensidiges juleaksjon har fått lønnsmidler til å lønne ungdommene som er med i CVidere, hvor vi gir ungdom som trenger det en jobb, sier prosjektleder Gro Anita Kåsa Poulsen.

En lang rekke bedrifter, private og andre har donert varer som matkassene fylles med. Noe har Blå Kors Kristiansand kjøpt selv, alt for å sikre at hver familie får en matkasse som er fylt med mest mulig av det en familie ønsker og trenger til jul. Også en lang rekke Tidgivere (les: frivillige) er med og pakker.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Omar Rashid er arbeidsleder.

Moro å være med

– Uten alle bidragsyterne ville vi ikke klart å få dette til, sier markedssjef Henning Reme som retter en varmfølt takk til hver enkelt som gjør det mulig for Blå Kors Kristiansand å kunne gi en matkasse til de som virkelig trenger til en håndsrekning inn mot julen.

To av dem som er med som Tidgivere, er Laila Thomassen og Anne Liv Lidtveit fra Pwc.

– På jobb har vi som utgangspunkt å bidra inn til det lokalsamfunnet vi er en del av. Vi gjennomfører hvert år en juleaksjon på jobb, hvor medarbeiderne blir invitert til å gi en gave og hvor arbeidsgiver dobler det som medarbeiderne gir, forklarer Laila Thomassen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Håvard Nilsen i full gang med å pakke ferdig matkassene.

I fjor innebar det at Pwc kunne gi en gave til Blå Kors Kristiansands matkasseaksjon på over 20.000 kroner.
– Det er moro å være med og pakke og se hva det handler om. Det er et veldig bra til, egentlig dessverre, for det sier jo noe om hvor mange som sliter i den dyrtiden vi nå opplever, sier Anne Liv Lidtveit.

De sier det betyr mye å kunne bidra.
– Vi er så heldige at vi har jobb, og da er det godt å kunne gi noe tilbake og som kan utgjøre en forskjell for mennesker som trenger til det, sier Thomassen.

Tilbake til forsiden…

Back To Top