fbpx
skip to Main Content
Harry Potter spilles på Kilden teater og konserthus 24. og 25. oktober 2024.

Harry Potter til Kilden teater og konserthus

– Velkommen til en helt unik film- og musikkopplevelse, sier Daniel Stamnes, leder i Kilden Kultur.

Oktober neste år vises Harry Potter og de vises sten i sin helhet foran det Stamnes håper er en fullsatt konsertsal, med musikk fremført live av regionens eget orkester, Kristiansand Symfoniorkester. Med på laget er Kristiansand Kino som sammen med Kilden håper å se mange Potter-fans i Kildens foaje med både tryllestav og riktig antrekk.

Harry Potter har med et samlet salg på godt over 500 millioner bøker oversatt til mer enn 80 språk oppnådd en utbredelse, kommersiell suksess og kulturell status ingen annen bokserie er i nærheten av. I kjølvannet av bokutgivelsene har det fulgt en rekke Potter-produkter, filmer, spill og egne kleskolleksjoner. Nå er altså en ny milepæl nådd for historien om den unge trollmannen, filmen skal vises mens Kristiansand symfoniorkester spiller musikken til filmen.

– Hele filmen skal spilles av i sin helhet bak orkesteret, det er helt rått at vi fikk rettighetene på plass og får vise hele første film mens regionens eget symfoniorkester fremfører musikken, sier Stamnes entusiastisk.

Skal vi tro musikerne i orkesteret er det ikke et enkelt stykke som skal fremføres. Filmmusikken til filmen er etter sigende svært komplisert.

– Skal vi tro musikerne i orkesteret er dette svært godt skrevet filmmusikk i en full symfonisk drakt,med utfordringer og lekenhet i utrykk. Dette blir en kveld hvor musikerne får blomstre, samtidig som de hurtige og tidvis krevende linjene i musikken understøtter filmen på magisk vis. Vi gleder oss sier direktør for Kristiansand Symfoniorkester Pål Svendsberget.

Både filmen og bøkene har oppnådd en kulturell status som de fleste forfattere og filmskapere kan drømme om, og det er tydelig optimisme å spore hos en fornøyd leder for Kilden Kultur.

– Om dette ikke selger ut, selger ingenting ut, ler Stamnes. Kanskje vår tids største bokserier, filmatisert til punkt og prikke med musikk fremført av et orkester i verdensklasse bør fylle salen til randen, avslutter Daniel.

Konserten spilles 24. – 25. oktober 2024.

Tilbake til forsiden…

Harry Potter spilles på Kilden teater og konserthus 24. og 25. oktober 2024.

Back To Top