fbpx
skip to Main Content
- Vi inviterer til en rekke kortkurs i vinterferien, sier Birgitte Skeie Jakobsen.

Artige kurs på Knuden i vinterferien

Knuden – Kristiansand kulturskole inviterer også denne vinterferien barn og unge til spennende kortkursdager. Alle som ønsker det, er velkomne til å melde seg på.

 

Birgitte Lindebø Skeie er fagkoordinator for kortkurstilbudene som Knuden – Kristiansand Kulturskole inviterer til i høstferien.
– Vi har utviklet flere småkurs som går over en dag eller tre for å kunne gi et tilbud til nye grupper, så i vinterferien blir det flere slike, forklarer Birgitte Lindebø Skeie.

I vinterferien (19.-22. februar) inviterer Knuden – Kristiansand Kulturskole til en lang rekke ulike kurs for å favne så mange som mulig av de ulike kulturuttrykkene.
– Det er viktig for oss å skulle tilby kurs med høy kvalitet slik at utbyttet for deltakerne blir så godt som mulig. Vi har mange flinke lærere og som er kunstnere eller på annen måte utøvende, så dette blir bra, smiler Lindebø Skeie.

I ett av kursene vil deltakerne lære å lage sin egen sang, med elevens egen melodi og med tekst eleven selv har funnet på.
Elever på 3. og 4. trinn kan bli med på et kurs for å lære kule breakdance-moves og øve inn en tøff koreografi.
Elever på 5. og 7. trinn vil lære mer om kule break og hip hop moves og skal øve inn en stretdancekoreografi.
Et annet kurs har fått navnet orgenkilds for 3. og 4. klassetrinn, samt på 5. og 7. trinn, hvor organister inviterer alle nysgjerrige barn til et unikt kirkeorgelkurs i Kristiansand.

Ved Søgne skole og idrettssenter kan elever på 5.-7. trinn bli med på et visuelt kunstkurs hvor man skal lage linosnitt. Dette er en av teknikkene innenfor det som heter «grafikk», hvor elevene skal lage trykk som man kan få med seg hjem.

Det blir også et tilsvarende kurs, også dette for elever på 5.-7. trinn i Knudens lokaler på Silokaia.
På Silokaia gjennomføres det også et kurs som har fått navnet «musikalkurs Lion King» for elever på 3.-4. trinn. Dette er en workshop i musikal og dagen blir fylt med sang, dans og musikk fra den kjente musikalen The Lion King.
Elever på 5.-7. trinn inviteres med til det samme, men da med sang, dans og musikk fra den kjente musikalen Grease.

Skoleelever fra 5. trinn og oppover kan bli med på et kurs som har fått navnet Dungeons and Dragons. Dette er et rollespill hvor man samarbeider om å fortelle en felles historie om en gruppe eventyrere og alt de opplever. Dungeons and Dragons ble etablert i 1974 og har millioner av spillere verden over.

Det siste kurset som gjennomføres i vinterferien er et sangkurs for elever på 4.-6. trinn, hvor man lærer mer om stemmen, om stemmes ulike registre, forskjellige musikalske genre. Deltakerne vil også øve på å stå på scenen, bruke mikrofon og holde en liten konsert for foreldre som har lyst til å høre.

Her kan du finne påmelding til det kurset som måtte passe for deg. 

Dette er Knuden – Kristiansand Kulturskole:

Knuden – Kristiansand kulturskole er en kommunal kulturskole for barn og unge i Finsland, Greipstad, Søgne og Kristiansand fra 4 til 20 år. Knuden er en av landets største og eldste kulturskoler. Skolen har over 2.000 elever og har tilbud innen de fleste kreative fag og uttrykksformer; dans, musikk, teater, visuell kunst, film og foto.

Kulturskolen er et knutepunkt for barn og unge fra alle bydelene i Kristiansand, og undervisningen foregår i nye og tilrettelagte lokaler på Silokaia i Kristiansand, og på flere titalls ulike lokasjoner spredd over hele kommunen.

Knuden er også en av kommunens aller største konsert- og forestillingsprodusenter med over tusen konserter, forestillinger og utstillinger i løpet av ett år. I tillegg til egne konsert- og teaterproduksjoner, huskonserter og profilerte kunstutstillinger med elevarbeider, har Knuden også ansvaret for Den kulturelle skolen og Kristiansand KulturRullator. Knuden – Kristiansand kulturskole er en del av kommunens kultursektor og har kulturstyret som politisk styringsorgan.

Tilbake til forsiden…

Back To Top