fbpx
skip to Main Content
På Gimle Gård blir det skattejakt for barna. Foto: Vest-Agder-museet.

Familieaktiviteter gjennom hele vinterferieuken hos Vest-Agder-museet

Vest-Agder-museet slår til igjen og inviterer til en lang rekke ulike familieaktiviteter på alle museene som Vest-Agder-museet har ansvaret for.

Flere av Vest-Agder-museets museer har åpent med aktiviteter for hele familien. Disse museene har åpent utvalgte dager i vinterferien:

 

Sjølingstad Uldvarefabrik ønsker både små og store gjester velkommen til vinterferieaktiviteter for hele familien tirsdagfredag kl. 1115 i uke 8. Enkle ullaktiviteter for hele familien. Omvisning i fabrikken kl. 13.
Vinterferieaktiviteter 20.–23. februar 2024 kl. 11–15
Ullaktiviteter for hele familien. Kl. 13 omvisning i fabrikken.

Aktivitetsbordene står klare. Er det vær til det, tennes bålpanna utenfor fabrikken, og museet oppfordrer besøkende til å kle seg godt. Det blir også museumsbutikk med salg av materialpakker til barneaktiviteter, garn av norsk ull, ull, filt, ullstoffer med mer. Enkel kafe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sjølingstad Uldvarefabrik. Foto: René Bjerregaard/Broadstone.

På Kristiansand museum kan man besøke bakstehuset fredag og lørdag, der selges kaffe, saft og steker kanelboller. I tillegg kan besøkende benytte området fritt hele uken til å gjennomføre en tun-rebus.

Bruk telefonen og QR-koden ved inngangen til museet, og følge hintene videre. Rebusen leder deg gjennom Bygada, Setesdalstunet og Vest-Agder tunets uteområder.

Rebusen er gratis, og tar deg meg rundt på hele friluftsmuseet i ditt eget tempo. Rebusen passer for barneskolebarn i følge med voksne.

Kristiansand museum har åpent hver dag mellom kl. 11-14, mandag-lørdag 19.-24. februar. Bakstehuset er kun åpent fredag og lørdag. PS! Denne uken er det gratis inngang på friluftsmuseet.

 

Kristiansand kanonmuseum har vinterferieåpent 19.-25. februar kl. 11-15, søndag kl. 11-15.
I nybygget er det mulighet for å kjøpe is, kaffe, drikke, eller sågar en kanonkule.I området er det nok av gode turmuligheter som kan utforskes både av små og store.

Det er flere utstillinger på området, og barna kan løse det spennende Museumsmysteriet: En mestertyv har nemlig stjålet en verdifull gjenstand på museet, og spørsmålet er om barna kan hjelpe museet å stoppe ham.

Gimle Gård inviterer til spennende skattejakt i løpet av vinterferien, hvor man kan bli med i jakten på de stjålne smykkene – en omvisning utenom det vanlige for barn på Gimle Gård!
Eierne av Gimle gård er bortreist og tjenestefolket er alene i huset, og det ryktes at den beryktede tyven Ole Høiland er i området! Hvor er sølvtøyet og smykkene?!

Dette blir en morsom opplevelse hvor skattejegerne må lete høyt og lavt etter de stjålne smykkene på Gimle! Passer best for barn i alderen 4-10 år. Det blir skattejakt i vinterferien 2023: Tirsdag 20/02 og torsdag 22/02.
Maks 20 personer per skattejakt, billetter bør kjøpes i forkant:
https://www.vestagdermuseet.no/skattejakt-pa-gimle/

Nordberg fort inviterer til utstillingen «Tvungen tråd» med Vibeke Andersen (tekstil) oal Løken Hill (metall) Lista museum har åpent hver sønda fra kl. 12.-16.

Odderøya museumshavn inviterer til Tangtrykk, og har åpent mandag 19. februar kl. 11-16 i vinterferien.

Tingvatn fornminnepark inviter til museumsaften med historiekvelder og hygge på fredagen. Foredrag, fortellinger og hvor man deler øyeblikk fra livet.

Ballastbrygga i Mandal inviterer til vinterferieaktiviteter på Ballastbrygga industrihistoriske senter. Det blir skattejakt og andre aktiviteter for barn. Åpen utstilling og omvisning.
Åpent onsdag 21. og lørdag 24. februar kl. 11–15.
Åpen utstilling: «Industribyen Mandal». Omvisning i utstillinga kl. 13. Museumsbutikk med salg av bøker om Mandal. Priser: Voksne kr 70. Barn gratis.
Besøksadresse: Ballastbrygga industrihistoriske senter: Nordre Banegate 36, Mandal.

Tilbake til forsiden…

Skattejakt på Gimle gård. Foto: Vest-Agder-museet.
Back To Top