fbpx
skip to Main Content

Posebyen

Tilbake med et nytt og større konsertprogram

POSEBYEN: Posebyhaven går sommersesongen i møte med et utvidet konsertprogram i forhold til i fjor. Flere av konsertene er allerede utsolgt.

 

– Jeg booker litt etter magefølelsen, og vi booker de artistene vi har lyst til å ha her.

Stein Roger Sordal har bakgrunn som soloartister og musiker i en rekke band og plateinnspillinger. De siste par årene har han også booket konserter, blant annet til Posebyhaven. Denne sesongen er det en rekke nye navn på plakaten.
– Jonas Fjeld, Moddi, Terje Formoe, Elg, Magnus Grønneberg, Violet Road, Tre Små Kinesere, Hilde Louise Asbjørnsen, Jonas Alaska og Øystein Greni er nye.

Arrangerer flere steder

Nå har han startet bookingbyrået Gama Booking.
– Gama er et begrep fra Setesdal, som betyr moro. Jeg startet dette sammen med min fetter, Tor Henning Le. Begge har jo opphavet vårt i Sordal som ligger i Setesdal. Vi er nå ansvarlige for bookingen til Posebyhaven scene og på Skur 6. Vi har også booket for Café Generalen.

Café Generalen har tidligere hatt en blanding av lokale og utenbys artister, men i år har de valgt utelukkende lokale artister.
– Det er jo veldig gøy. Dessuten er det mange av artistene som aldri har opptrådt på Generalen før, hvilket er spennende, mener Sordal.

Flere store navn

I år er det 18 artister og band som skal opptre på Posebyhaven scene, og flere har måttet sette opp ekstrakonserter allerede.
Posebyhaven scene har ikke lenger konserter bare på onsdagene.
– Det var flere artister som gjerne ville besøke oss, men som ikke kunne på en onsdag. Det blir for dumt å takke nei til store artister som Magnus Grønneberg fra CC Cowboys fordi han ikke kan på en onsdag. Derfor viker vi fra denne regelen på årets program.

Flere ekstrakonserter

På grunn av en masse investeringer som måtte gjøres i 2023, gikk Posebyhaven litt i minus, men dette mener Roger vil snu i år.
– Flere av konsertene er allerede utsolgt; Jo Nesbø, Tønes og Magnus Grønneberg. Vi har hatt et helt vilt bra billettsalg til nå. Det er heller ikke mange billetter igjen til Darling West, Violet Road eller Elg fra Dance With a Stranger.

Henviser til Skur 6

Han har vondt av mindre kjente artister som ikke har noen plasser å opptre.
– Det finnes nesten ikke småscener igjen for mindre kjente band. Det har vært mange henvendelser fra slike som ønsker å opptre på Posebyhaven scene, så mange at jeg sliter med å svare alle, men vi kan ikke imøtekomme band fra langt ute i distriktene som ikke er kjente her. Vi ønsker heller ikke slike henvendelser. Det blir for mye å forholde oss til. Derfor prøver vi å få til flere konserter i Skur 6 i havna, men da trenger vi et fast lydanlegg.

Familievennlig

Er det en musikktype som ikke vil bli å finne i Posebyhaven, er det rock og hardere musikk med elektriske gitarer.
– Det er nødt til å være familievennlig og nabovennlig. Green Carnation skal jo avslutte konsertsommeren, men da blir det akustisk. Vi jobber også med å få til noen konserter for barn.

Plass til mange

Posebyhaven har plass til 300 sittende publikummere.
– Det er litt av greia til Posebyhaven. Flere av våre artister foretrekker et sittende publikum. Været kan vi ikke gjøre så mye med, men vi vil sette opp partytelt dersom regn. Vi utforsker også ulike løsninger på matservering.

Back To Top