fbpx
skip to Main Content

Terningkast 6

Stemningsfullt og imponerende på nytt show

Dinnershowet «Det magiske speilet» leverte varene på Caledonien, med vågale stunts kombinert med klassiske cabaret-innslag. Se bildegalleri nederst.

 

Fredag 14. juni gikk premieren av «Det magiske speilet» av stabelen som Eva Julia Marthinsen har forberedt siden starten av året.
– Først var jeg redd for at jeg var for gammel, men så tenkte jeg hvorfor ikke? Aldri gi slipp på drømmene dine, sa Eva, bedre kjent som «Christiie» fra scenen.

Trengte større plass

Hun har i et år arrangert en hybrid av cabaret- og varieté-show i Gamla i Marvika, med internasjonale toppartister på scenen, kombinert med en bedre middag. Det startet med «Oh la la, Paris» i fjor vår. Etter strålende kritikker ble dette fulgt opp med «A Christmas in Paris», og nå er dinnershow-konseptet flyttet til Caledonien Hall på grunn av kapasitetsproblemer i Marvika.

For dem som ikke vet det, har Christiie 30 år bak seg som entertainer innen magi og illusjonisme, og har reist verden rundt med sine egne storproduksjoner.

Paris-tema

Caledonien Hall var innredet på en slik måte at den tok deg hundre år tilbake i tid, og til mer kontinentale strøk, for å skape den rette atmosfæren av forførerisk show-stemning.

Temaet er Paris, ettersom man gjerne forbinder cabaret- og varieté-show med Moulin Rouge i Paris. Enkelte av kostymene er dessuten inspirert av den franske karneval-skikken i New Orleans, Mardi Gras.

Morsomt

Showet startet med robothunden Rex, som gjorde triks på scenen og hilste på medlemmer av publikum i salen, mens middagen ble inntatt. Det ble deretter tatt over av brødrene Eric og José Muñoz som underholdt med sin morsomme slapstick akrobatikk, etterfulgt av noen sanger fremført av multitalentet Alexandra Gerbey. Deretter fikk vi servert noen magiske triks av showdronninga selv, Eva Julia «Christiie» som tryllet bort mennesker og dyr, og tryllet dem frem igjen. Innslagene med hundene var veldig søte og var ekstra godt likt av publikum.

Rett fra Canada

Ukrainske Svetlana Belova var den første «nye» artisten på sesongens program, og leverte et imponerende stykke akrobatikk iført en futuristisk, tettsittende drakt. Belova har tidligere vært en del av det anerkjente kanadiske showet, Cirque du Soleil, i hele seks år.

Akrobatiske innslag ble det også da Eric Muñoz – en av verdens raskeste sjonglører, imponerte med sjonglering kombinert med halsbrekkende akrobatiske øvelser sammen med Alexandra Gerbey.

Imponerende bragd

Gerbey tok stafettpinnen videre og åpnet et flamenco-nummer med flott sang og dans utført i passende kostymer, ved hjelp av danseren Margarita Delgado. Selve flamenco-nummeret ble utført av José Muñoz og Suvi Laine.

Dette ble etterfulgt av kveldens mest imponerende bragd. Eric Muñoz balanserte på line bakerst i lokalet. Deretter hoppet han på hoppetau på lina. Til slutt gjorde han det umulige kunststykket og hoppet over et flagg som assistenten holdt over lina – alt tilsynelatende uten sikring. Utrolig. Dette tok nesten pusten av enkelte.

Etter et like spennende parnummer på rulleskøyter med bind for øynene, og et par glamorøse oppvisninger i showdans, og deretter i sang, fikk vi et gjensyn med Svetlana Belova etterfulgt av et magi-nummer av Suvi Laine og Olav André.

Overmenneskelig

Dernest kom kveldens andre mest imponerende innslag av akrobaten Johannes Burgerhardt. Han utviste en enestående og nesten overmenneskelig kroppsbeherskelse da han utførte sine turn-øvelser, til stor begeistring i salen og da spesielt den kvinnelige delen.

Kvelden ble avsluttet med et spektakulært drone-show av Dr. Drone – som på mesterlig vis fikk en mengde droner til å fly i formasjon etter hans egne bevegelser.

Nydelig mat

Også maten var det internasjonal klasse over.
Hovedretten som ble servert rett i forkant av showet, var helstekt ytrefilet av okse, vendt i urtesmør, servert med sellerirotpuré, småpoteter og rødvinssaus. Denne smakte fortreffelig. Kjøttet var mørt og godt. Den sprø kålen og brekkbønnene var en herlig overraskelse.
Til dessert fikk vi hvit sjokolademousse med friske bær, havre-crumble og bringebærsorbet, som var en frisk avslutning på en herlig aften. Nydelig.

Konklusjon: Vi har ikke vært borti lignende spektakulære show i Norge. Er du klar for en klassereise som ikke koster skjorta, er en billett til Det magiske speilet å anbefale.

 

Back To Top