fbpx
skip to Main Content

Den Internasjonale Kulturfestivalen er i gang

Den Internasjonale Kulturfestivalen er et årlig gratis arrangement for hele familien. Hensikten er å vise frem hva innvandrerne i Kristiansand og omegn har å by på av kultur. Festivalen starter nå, og varer «hele» dagen.

 

Den Internasjonale Kulturfestivalen har i over 10 år vist frem fremmedkulturell dans, sang, mat, dikt og andre kulturuttrykk, med fokus på det som rører seg av amatører og profesjonelle i Kristiansand og omegn. Når det er pent vær pleier festivalen å tiltrekke seg tusenvis av mennesker ettersom arrangementet er gratis og åpent for alle.

– Nytt av året er at vi skal ha etterfest. Det har vi ikke hatt før. Det er mange som spiller gratis på festivalen og som har lyst til å gå et sted for å danse og prate etterpå. Det er lørdag og jeg tenkte de trenger et sted å møtes og bli kjent med hverandre. Det gjelder både artister, fotografer, frivillige og andre medvirkende, men gjester er også velkommen, forteller festivalsjefen Cynthia Trydal om Den Internasjonale Kulturfestivalen som arrangeres på Torvet lørdag 29. juni.

På gjennomreise

De fleste artistene kommer fra Kristiansand eller tilgrensende steder, med visse hederlige unntak.
– Alle DJs og artister på afterpartyet er nye for festivalen. Disse er på turné og er kun på besøk her. Det blir dessuten kunstutstilling på Torvet fra elever på Mottakskolen. Denne heter «Stemmene». Av annet som er nytt får vi se korps med oss i paraden klokka 11:30 fra Slottskvartalet.

Mange nye artister

Nye artister inkluderer Trisha Joy, Alejandor Jimenez (13), Embla Holberg (8), Olena & Yolia, Kari Kleiv med barn, Simon Moholt kommer fra Oslo og skal rappe (se musikkvideo under artikkelen), og Miss Edith synger Aretha Franklin. Unge Jenter fra Palestina som skal danse.

– Jeg ønsker ikke noen protester eller politiske markeringer på festivalen og har lovet de unge jentene dette som skal synge. Festivalen skal være et barnevennlig pusterom og fristed uten konfrontasjoner. Ordføreren pleier å bidra med en tale, men han er på ferie da.

Fremhever seg

Hvert år er det ulike nasjonaliteter som utskiller seg.
– I år er Filippinene mer delaktig med dekorasjon og i paraden, og Kambodsja med mat og frivillige. Ukaina er også mer aktive i år, røper Trydal.

Av andre nye innslag nevner Cynthia disse:
– Kristiansand danseklubb lager barneforestilling, Den chilenske dansegruppa La Cueca kommer tilbake etter fem år, og det blir konkurranse om beste bekledning og oppvisning i den sedvanlige paraden som starter ved Slottet halv tolv.

Som vanlig vil det være 20 matboder med mat fra ulike nasjoner. Der er det mange gjenganger, men meksikansk er nytt.
– Det samme med Ungarn og El Salavador. Nå trenger vi bare sol, påpeker Cynthia.

Simon Moholt er en av artistene som opptrer under årets festival. Under kan du se hans nye musikkvideo.

Back To Top