fbpx
skip to Main Content
Iris Polenz er klar til å ta i mot kunder og kafebesøkende.

Torsdag: Blå Kors Kristiansand åpner ny butikk i Kvadraturen

Torsdag åpner Blå Kors Kristiansand ny butikk i sine egne lokaler i Rådhusgata i Kvadraturen.

 

– Vi hadde rett og slett behov for å gi mange av ungdommene våre en jobb, sier Hege Thelle om bakgrunnen for at butikken nå åpner. Hun er prosjektleder for CVidere, et tilbud Blå Kors driver i Kristiansand for å hjelpe ungdom inn i utdanning eller jobb. Ungdommene som deltar er fra 15-20 år.

– Vi har i dag flere ungdommer som gjennom CVidere er i jobb hos ulike bedrifter i Kristiansand, men dette var ikke nok til å dekke behovene for sommerjobber, forklarer hun.

Det ble gjennomført en idédugnad for å finne gode løsninger, som altså resulterer i at Blå Kors åpner en ny butikk i egen regi.

 

Ni ungdommer får jobb


– Her vi ni ungdommer får en sommerjobb, sier Thelle, om butikken som skal selge produkter fra Blå Kors gjenbruk, fotografier som deltakere i Blå Kors gatenært har tatt, tøy fra Blå Kors sitt eget klesmerke «ØY», og ikke minst at det i lokalene i Rådhusgata også blir servert kaffe og lapper.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Julen 2020, og sommeren 2021 gjennomførte Blå Kors Kristiansand et prøveprosjekt i samarbeid med produksjonsbedriften CEMO AS, hvor ungdommene pakket sjokolade, kaffe, krydder og gavepakninger. Hensikten med prøveprosjektet var å gi ungdom med ulike utfordringer muligheten til å prøve seg ute i arbeid, og gjennom dette starte arbeidet med å bygge sin egen CV for fremtidig arbeidsliv.

Tilbake til forsiden…

Tøy fra Blå Kors sitt eget klesmerke «ØY» kan man også få kjøpt.

Fungerte utmerket


Dette fungerte aldeles utmerket. Tilbudet ble utvidet. Flere bedrifter som for en kortere eller lengre periode har behov for å få løst ulike arbeidsoppgaver kom etter hvert til. I fjor hadde blant annet flere titalls ungdommer jobb under opp- og nedrigging i forbindelse med Palmesus. Det samme var tilfellet i år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kafeområdet er lagt til bakgården hos Blå Kors Kristiansand.

Flere ungdommer har også hatt jobb opp under jul når matkasser og annet som skal ut til personer og familier med behov for en håndsrekning i forbindelse med julen, skal pakkes.

Etter at Blå Kors Kristiansand startet opp CVidere-prosjektet for tre og et halvt år siden, har over 400 ungdommer fått lønnet arbeid.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I tillegg til produktene fra Blå Kors gjenbruk som er å finne innendørs, er det også kommet på plass et telt med mange produkter i den idylliske bakgården.

Betyr mye for dem som er med


– Dette er et viktig tilbud som betyr mye for dem som er med. CVidere er et veldig viktig supplement til de andre tilbudene som vi gir. Tilbudet er godt, og det betyr all verden for dem som får et slikt tilbud. De får god arbeidserfaring som de kan føre opp på sin egen CV. De blir del av et godt sosialt miljø, hvor det alltid er med en voksen arbeidsleder for å ivareta ungdommene og gi dem en god oppfølging, og de får tjent egne penger, sier Hege Thelle.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er mulig å kjøpe en kopp kaffe til en som ikke kan betale selv.

– Det å ha åtte ukers fri fra skolen uten å ha noe å gjøre, er ikke det ungdommen selv ønsker, sier Hege Thelle.

 

Tilbake til forsiden…

Back To Top