fbpx
skip to Main Content

Restaurantanmeldelse

Uslåelig juletallerken

Skagen Pub gjør det igjen. Denne gangen med julematen.

 

Man kan undre seg over hvordan de får det til å levere kvalitet til så lav pris. Skagen Pub fikk mer enn godkjent kritikk av sin hamburger og mat under Spis Ute Uka. Når alle skal ut og spise samtidig, er det få spisesteder som takler det økte presset.

Mye godt

Vi testet en Juletallerken Deluxe til 269 kroner, og det var ikke lite man fikk til den prisen. Fatet var overfylt av godsaker: Pinnekjøtt, ribbe, medisterpølse, medisterkake, poteter, kålrabistappe, rødkål og tyttebærsyltetøy, ribbefett og brun saus.
Det er sjeldent alle elsker alt av slik julemat. Personlig sverger undertegnede til pinnekjøtt, og jeg gruet meg litt til å måtte skrive noe negativt om det andre kjøttet jeg normalt ikke spiser og egentlig ikke synes særlig om.

Fordommene mine ble gjort til skamme da både medisterkake og ribbe ble slukt helt og holdent. Ribbe kan ofte være dominert av for mye flesk og gjerne altfor hard skorpe, men det var ikke tilfelle her. Denne var midt i blinken. Både medisterpølsa og -kaka var helt innafor, for en som egentlig aldri spiser slikt.

Perfeksjon

Pinnekjøttet var dampet nøyaktig slik den skal. Kjøttet falt av beinet, nesten av seg selv, og det var ikke flesk å spore. Her har de virkelig plukket ut de beste stykkene. Potenene var perfekt kokt – myke uten å falle fra hverandre, og smakte veldig godt. Kålrabistappa var perfekt salta, og krydra med litt muskat, som seg hør og bør. Ribbefettet kunne kommet i en mye mindre skål, som den tyttebærsyltetøyet lå i, slik at det var plass til mer rødkål eller kålrabistappe. Det er vel ingen som bruker så mye ribbefett? Alternativt kunne man byttet om på skålene; tyttebærsyltetøy i stor skål, ribbefett i liten.
Uansett ble vi så mette og fornøyde at vi ikke klarte å presse ned noe dessert.

Anbefalt alternativ

Om tradisjonell julemat ikke er noe for deg, men du ønsker en annen høstrett, er Skagens biffgryte å anbefale. Her får du mørt sosekjøtt med diverse rotgrønnsaker dandert over en kladd med nydelig potetstappe og deilig mørk saus med masser av smak av kjøttkraft.

Vi bestilte fløtegratinerte poteter ved siden av, ettersom det var anbefalt i menyen, antakelig som et alternativ til potetstappen. Bestillingen på de fløtegratinerte potetene leverte vi flere minutter etter vi hadde bestilt biffgryta, og kokken skyndet seg sikkert for å kunne bli ferdig med dem samtidig som biffgryta var ferdig, med det resultatet at enkelte av potetskivene var litt harde, men det var ikke så ille at vi følte for å levere dem tilbake. Alt gikk ned på høykant. De fløtegratinerte potetene var veldig gode, med smeltet ost.

Brød, takk

Det eneste vi savnet var brød til, slik at vi kunne sope opp all den deilige sausen som ble til overs på tallerkenen da vi var ferdige. Stemningen var ikke noe å si på. Maten kom kjapt på bordet. Drikken var litt lunken, antakelig fordi de ikke rekker å kjøle ned boksene før de blir solgt, men det løses neste gang ved å bestille en iskald fra tappekrana.

VARMER GODT: Denne biffgryta varmer godt i vinterkulda.
Back To Top