fbpx
skip to Main Content
STAS: Ida Emilie og Thea syntes det var stas å besøke huset til Tante Sofie i Kardemomme By.

Dyreparken i Kristiansand

Etter å ha bodd over syv år på Sørlandet, tenkte jeg det var på høy tid å få besøkt Julius og alle vennene hans.

 

Sørlandsavisen tester ut nære, kjente og kjære opplevelser for tilreisende og lokale. Denne
gangen tilbrakte undertegnede en dag i Dyreparken sammen med to små nieser fra Telemark.

Overnattet

At denne våren har vært noe helt utenom det normale for de fleste av oss, kan vi nok alle være enige i. Jeg har selv vært permittert, sittet hjemme, glodd i veggen og brukt noe som føles som litervis med håndsprit. Som de fleste andre er jeg sjeleglad for at hverdagen sakte men sikkert blir mer og mer normal, og når to små nieser fra Telemark pent spurte (insisterte) om vi ikke kunne ta en tur i Dyreparken, var jeg ikke sein om å takke ja.

Skjærtorsdag kom med strålende sol, og full av pågangsmot satte jeg den gamle Mercedesen min i «Drive» og kjørte de gode 25 minuttene langs E18 fra Grimstad til Sørlandsparken. Ida Emilie på ni år og Thea på fire, hadde ankommet dagen før med min mamma og pappa, og de hadde tilbrakt natten i Kardemomme By.

God plass

Etter å ha tilbragt noe som føles som en halv evighet uten å treffe på veldig mange mennesker, må jeg innrømme at jeg var litt småskeptisk til å besøke en fornøyelsespark. Dette var det ingen grunn til, viste det seg. Vi hadde knapt kommet oss innenfor før vi ble møtt av plakater med informasjon om smittevern, og det var plassert ut antibac-stasjoner både her og der.

Ida Emilie var litt skuffet over at «Tømmerrenna» og en del andre attraksjoner var stengt, men skuffelsen ble snart glemt da hun fikk hilse på både giraffer, tigre, apekatter og andre mer eller mindre eksotiske dyr. Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i konseptet «dyrepark», men ble positivt overrasket over hvor god plass dyrene hadde her i Kristiansand. Et stort pluss i boka fra meg.

Sabeltann

Et av dagens høydepunkter for min del, var å få se ulvene. De gjemte seg lenge, men plutselig dukket de opp fra skogen. Jentene fikk seg både is, sukkerspinn, lekte i huset til Tante Sofie og fikk se på huset til røverne. De mente dog at kamelen så noe lat ut, noe som nok stemte der den dormet i solsteiken.

Nå var besøket vårt veldig tidlig i sesongen, så det var neppe bare på grunn av koronaen at mange av attraksjonene og butikkene fremdeles var stengt. Jentene lurte veldig på om de kom til å treffe selveste Kaptein Sabeltann i løpet av sommeren, og Dyreparken kunne for kort tid siden fortelle i en pressemelding at ja, han vil være tilstede i Kjuttaviga i sommer også.

Dyreparken har i år investert over en million kroner i smittevernstiltak for at Norge i år også skal få oppleve Sabeltann fra scenen. Til vanlig er det plass til 2 600 gjester i amfiet, men i år blir dette redusert til 200 plasser fordelt på fire separate soner. Egentlig var det Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet som skulle vises i år, men i stedet får små og store pirater oppleve showet Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt, en forestilling Dyreparken beskriver som et musikalsk sjørøvershow med fokus på mange av de mest kjente sangene.

– I dette helt spesielle året velger vi å presentere noe som er litt annerledes, men likevel helt i Kaptein Sabeltanns ånd, sier opphaver Terje Formoe.

– Vi presenterer et show der sangene står i fokus. Publikum vil bli med på en musikalsk reise gjennom 30 år med Kongen på Havet, en slags «sjørøvernes hitparade» med fengende låter på rekke og rad. Dette blir en engangsopplevelse, noe utenom det vanlige, legger han til.

Hva nå?

Tradisjonen tro skal jeg nok en gang anbefale (eller ikke anbefale) opplevelsen videre til Sørlandsavisens lesere. Vil jeg anbefale et besøk i parken på tross av de noe spesielle tidene vi er inne i? Svaret er et høyt og tydelig ja. Parken har laget gode og forståelige rutiner, og vi observerte stadig ansatte som både vasket og spritet.

Om besøket i Dyreparken vil være smittevennlig er nå opp til oss besøkende å bedømme. Fra Dyreparkens side ser jeg ingen grunn til å holde seg hjemme med mindre man er syk eller i alvorlig risikosone for Covid-19. Etter å ha bodd her på Sørlandet i syv år var det på høy tid at jeg tok turen. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde det tidligere.

 

GØY: Det var stor stas for jentene å få se helt ekte giraffer og sebraer.
BESØK: Dette var nok ett av høydepunktene for besøket for jentene.
SKIP: Det var mye å kikke på for en gjeng telemarkinger.
BILDER: Ida Emilie var travelt opptatt med å dokumentere alle de spennende dyrene slik at hun kunne vise dem frem hjemme.
KAMEL: Fra røvernes hus var det god oversikt over den sovende kamelen.

 

Back To Top