fbpx
skip to Main Content
GRATULERER: Jon Halvard Grefstad hos Bay Auto gratulerer Andreas Tofte med hans nye Ford Mustang Bullit.

Andreas kjøpte drømmebilen

Ford Mustang Bullit:

Den finnes kun i et eksemplar i Norge. Det ble Andreas Tofte som til slutt ble den lykkelige eieren av Ford Mustang Bullit, bilen som er blitt et ikon helt siden den dukket opp i en legendarisk film med Steve McQueen for 52 år siden.

 

– Dette er en solid drøm som går i oppfyllelse, smiler Andreas Tofte.

– Jeg har alltid vært glad i amerikanske biler, en interesse jeg har arvet fra min far. Det var Route 66, og Mustang og Cadillac, og bilene skulle gjerne være gamle og skrøpelige, og når det kom til overnatting måtte det være av typen med ryggmassasje i sengen, forteller Andreas Tofte.
Nå ble det aldri noe av at familien fikk tatt en slik tur, men fascinasjonen for amerikanske biler har holdt seg.

Å få realisert en drøm

– Så dette kjøpet er nok en kombinasjon av å få realisert en drøm, kombinert med den berømmelige 40-årskrisen vi menn ofte gjennomlever, ler han.

Han har alltid fulgt med på Mustang-nyhetene som Ford lanserer. Da Ford lanserte en Mustang GT og kalte den Bullit og lot SteveMcQueen kjøre en 68-modell Ford Mustang GT fastback i en av filmhistoriens mest legendariske biljakter, har modellen i årene deretter blitt et ikon hos det bilinteresserte publikum. I en scene som varer i nesten ti minutter og som finner sted i gatene i San Fransisco i Warner Bros-filmen «Bullitt», er det noen helt råe scener. I 1968 var det ikke vanlig med biljakter av denne typen i filmene som Hollywood lagde. Kombinasjonen av en svært populær skuespiller, en bil som vakte solid oppsikt, en biljakt som var enorm, og ikke minst lyden fra en svært så turtallsvillig V8`er, gjorde susen.

En hyllest

Den nye Ford Mustang Bullitt er ment som en hyllest til den verdensberømte bilen av samme navn som modellen Steve McQueen kjørte i filmen. Etter lanseringen, har interessen for Ford Mustang blitt tilnærmet elektrisk.
– Jeg har nok bygd min egen Bullit 10 ganger på ford.no, og da Bay Auto hadde fått tak i en Bullit som den eneste Ford-forhandleren i Norge, bestemte jeg meg for at dette var en bil jeg ville få tak i, sier han.

Dette er den eneste Bullit som er å finne i Norge, og av alle Ford-forhandlerne i Norge, var det altså hos Bay Auto den havnet.

 

Enorm interesse

– Forhandlerne fikk en forespørsel om Bullit for en 10-12 måneder siden, og vi valgte å takke ja, sier Jon Halvard Grefstad som er selger hos Bay Auto.

– Vi fikk bilen i lokalet for en tre-fire uker siden, og interessen har rett og slett vært enorm. Svært mange har vært innom for å ta en titt, og få tatt et bilde av guttungen sammen med bilen. Bilen er jo et ikon, også med tanke på at det står en V8-motor under panseret, som er basert på Fords 5,0-liters V8’er med 480 HK, men den er forbedret med et nytt induksjonssystem og inntaksmanifold fra Shelby Mustang GT350. Så med en slik motor bør man komme over lyskrysset når det blir grønt lys og før det skifter til rødt, smiler Grefstad.

USAs mest solgte sportsbil

– Mustang er USAs mest solgte sportsbil, kanskje ikke så rart, for Mustang har jo fått en hel særegen stilling hos det bilinteresserte publikum, helt siden modellen ble lansert for 56 år siden i

1964, legger han til. Da bilen dukket opp på Finn.no, responderte han raskt, tok kontakt med Jon Halvard Grefstad og i løpet av en god ukes tid, var prosessen i havn. Andreas hadde fått tak i bilen han har drømt om å eie helt siden han ble klar over at modellen eksisterte.

– Det ble rett og slett en må-ha-faktor, smiler han.

Får hedersplassen i garasjen

Han forteller det som først og fremst appellerer, er den rene mekaniske motorlyden, underforstått fraværet av turbo.

– Så er jo designet fantastisk i seg selv. Her er det ikke for mye, men heller ikke for lite, akkurat passe, rett og slett. Jeg liker at bilen ikke er altfor prangende, men man legger merke til den, og ikke minst, man hører den!

Bilen skal få hedersplassen i garasjen.
– Denne skal jeg ha i mange tiår, og den skal gå i arv til andre i familien. Dette er once in a lifetime-bil, og slikt kvitter man seg ikke med!

På vestlandstur i sommer
– Dette har jeg gledet meg til lenge, sier Tofte under overrekkelsen av bilen. Han har ingen planer om å la den bli stående i garasjen i løpet av sommeren.

– Familien har planlagt en vestlandstur, så den skal på en luftetur i sommer, sier Andreas Tofte.
Filmen Bullit med SteveMcQueen har han selvsagt sett.

– Jaktscenen er jo ikonisk, og den beste bilscenen som var blitt laget, tiden tatt i betraktning. En ellevill biljakt, en kul film og en svært populær skuespiller. Han fikk i forkant av filmen valget mellom Mustang og en Dodge, og valgte Mustangen. Som racerfører i tillegg som jo McQueen var, har valget han gjorde, bilscenen og selve bilen gjort at Mustang GT fastback har den posisjonen som bilen faktisk har, mener han.

 

FORNØYD: Andreas Tofte har startet sin nye Ford Mustang Bullit. Lyden er rett og slett magisk!
Back To Top