fbpx
Annonse:
FAR OG SØNN: Sønnen Ludvig Er Hovedrolleinnhaver I Toe Egil Vaule Andersens Nye Musikkvideo Ombord Skonnerten Solrik. Foto: Skjermdump Fra Videoen.
FAR OG SØNN: Sønnen Ludvig er hovedrolleinnhaver i Toe Egil Vaule Andersens nye musikkvideo ombord skonnerten Solrik. Foto: Skjermdump fra videoen.

Skonnerten Solrik og Grimstads skjærgård i musikkvideo

Fakta: Dette er Løvlands allé

Løvlands allé består av Tor Egil Vaule Andersen, som er vokst opp på Evje i Setesdal. Han kom ut med debutalbumet «Små fortellinger om du og eg» , hvor Riket i to ble A-listet på NRK P1. Låten ble også gitt ut som musikkvideo, som mange beskriver som et postkort fra Norge. Andersen fulgte opp med enda en listing i 2015, og låten Høg himmel. som var starten på samarbeidet med Ingvar Hovland.

Tor Egil Vaule Andersen gråt da han skrev musikken til “Liten kaptein”. Sangen handler om å være forelder. Da var det naturlig at sønnen fikk spille hovedrollen i musikkvideoen.

 

Det har nå gått fem år siden han sist samarbeidet med tekstforfatter Ingvar Hovland. Den 26. huni kunne han endelig gi ut singelen «Liten kaptein». 

Ny hverdag for artistene

Det har blitt en annerledes vår for mange musikere og artister, hvor alt av kulturarrangementer og konserter er utsatt eller avlyst. Det ble også forandring i planene til Tor Egil Vaule Andersen i énmannsbandet Løvlands Allé. Planene for våren og sommeren var å spille en rekke konserter, og blant annet legge ut på turneen «Løvlands allé og Wienerbrødkonsertene». Da konsertene ble avlyst, ble mange artister nødt til å tenke nytt. 

Konserttørke ble ny sang

Flere gjennomfører nå digitale konserter. For Tor Egil Vaule Andersen ble dette en mulighet til å få mer tid til låtskriving og innspilling. Resultatet ble sangen og musikkvideoen til «Liten kaptein», som ble lansert den 26. juni. Videoen er i skrivende stund sett nesten 1 300 ganger på YouTube. Artikkelen fortsetter under videoen.

Brukte et år

Låten startet som en tekst fra Ingvar Hovland, og som Tor Egil brukte over ett år på å sette melodi til.
– Teksten til Liten kaptein er utrolig sterk for meg. Kanskje er det nettopp fordi den handler om meg, og at Ingvar traff meg akkurat der jeg er i livet, sier Tor Egil.

Sterk tekst

Låten handler om det å være forelder, og se barne sine vokse opp, eller som i Hovlands tekstlandskap; om livets store seilas.
– Etter jeg hadde fått teksten av Ingvar, og skulle skrive musikken, klarte jeg ikke å la være å gråte. Jeg måtte jobbe meg gjennom låta mange ganger før jeg klarte å synge den, bekrefter Andersen.

Grimstads stolthet er med

Selve musikkvideoen ble spilt inn pinsehelgen ombord skonnerten Solrik, med Grimstad sin skjærgård som kulisse.
– Når låta først handler om livets seilas, tenkte jeg at vi like godt kunne dra den helt ut, og det er jo en fantastisk måte å vise frem vakre Sørlandet på, forteller artisten. 

Lokal drahjelp

Sammen med Morten Fasseland (foto) og Morten Leirkjær (regi) spilte de inn musikkvideoen over to dager med støtte fra Grimstad kommune, mannskapet på Solrik, Homborsund fyrs venner, og andre frivillige i Grimstad. Ingvar Hovland som er tekstforfatteren bak låten, ble også med som statist under innspillingen. Det hele ble en vellykket innspilling med været på sitt aller beste. 

Sønnen i hovedrollen

Hovedrolleinnehaveren i musikkvideoen, som skinner om kapp med Solrik, er sønnen til Tor Egil Vaule Andersen, Ludvig.
– Jeg har alltid hatt Ludvig i tankene når jeg har jobbet med melodi til låta. Det var jo det som traff meg med teksten til Ingvar; det å være forelder, og kjenne på at man vil beskytte barna sine mot alt vondt. Så må man innse at de må seile sitt eget seilas og at de er kaptein i eget liv. Derfor var det naturlig å spørre om Ludvig ville være skuespiller i musikkvideoen, beretter musikeren, som selv bor i Grimstad.

Tyve timers innspilling

Det som til sammen var over tyve timer med innspilt materiale har nå blitt til en tre og en halv minutters musikkvideo. I 2012 spilte Løvlands allé inn musikkvideoen til låta «Riket i to» som ble A-listet på NRK P1. Musikkvideoen har blitt omtalt som et postkort fra Setesdalen. Liten Kaptein viderefører mye av dette. Det er mer enn en musikkvideo. Det er også et visuelt postkort, og denne gangen fra skjærgården i Grimstad.