fbpx
skip to Main Content
VURDERT: Vidar Furholt fra Marnardal har gitt ut en single vi har vurdert. Foto: Minna Suojoki

Musikknytt

Vi har vurdert de siste norske musikkutgivelsene, med et ekstra fokus på lokale band og artister.

 

Vidar Furholt

Best av alt
VISEROCK – SINGLE
Utgitt 21. august

Dette er poprock av den sorten som strømmet ut av radiostasjonene for 10-20 år siden. Pop-rock kalte vi det den gangen. Viserock kaller vi det i dag. Sjangrene og trendene er i stadig utvikling, og Vidar Furholt fra Marnardal ville nok toppet hitlistene om han ga ut denne musikken da den var tidsriktig. Tenk Tre små kinesere og Postgirobygget. Da er du innenfor riktig sjanger, og sjargong.

Dette er dansbar musikk med tradisjonell bandbesetning og livsbejaende tekster. Det pløyer ikke dypt men egner seg som lett underholdning mens tankene vandrer, praten sitter løst eller man er på farten.
Vidar synger bedre enn mange av dagens unge rap-artister som prøver seg som sangere, men mangler litt særpreg i både lydbilde og musikk til å hevde seg blant de som har gjort dette før.

Artisten kommer i disse dager ut med album.

Torine

Stupid Things
POP – SINGLE
Utgitt 5. september

Torine Jensen Bjåland (20) fra Arendal er en nysatsing fra Universal Music. Stemmen hennes minner om Astrid S og svenske Moa Lignell fra Idol Sverige, selv om den har sitt eget, tiltrekkende preg. Selve musikken hører mer i samme kategori med P!nk og Kelly Clarkson, og har litt mindre egenart. Deler av melodilinja har de stjålet fra hit-singelen, «It´s Just Porn, Mum», utgitt i 1997 av det engelsk-norske bandet Trucks. Teksten og temaet er høyst relaterbart, men vi kommer ikke fra at det hele låter litt datert.

Gino Bless og Andrew Ripper

One Love
DANCEHALL – SINGLE
Utgitt 7. august

Jan-Erik Mæland, bedre kjent som Gino Bless, fra Arendal, og Andrew Ripper fra Kristiansand har gått sammen om denne låta som handler om politivold og rasisme. Sjangermessig låter dette som en hybrid mellom dancehall og tropical house. Dette er dansbart som fy og spilles på P3 for tida. Ettersom den er drøye to og et halvt minutt, holder den seg godt innafor treminuttersmerket, men den slutter litt brått og kunne godt vært bittelitt lengre.

Introen virker lovende, men dette blir noe generisk. Er du ikke spesielt glad i autotune, bør du styre langt unna, for her er det overdose.

Fatima Revne

Kan du bli her til i morgen?
RN´B – EP
Utgitt 5. juni

Fatima Revne er en artist fra Vestlandet som var en snakkis blant festivalarrangører på Sørlandet, og det var derfor en stor overraskelse at hun ikke var å se på noen festivaler denne sommeren. Hun lager funky Rn´B-pop i samme stil som Pharrell Williams og Bruno Mars. Skal vi dra noen paralleller til kvinnelige artister må vi fort tilbake til 1990-årene og artister som Christina Milian, Brandy og Mariah Carey, skjønt Fatima synger på norsk på denne utgivelsen.

Artisten har en uimotståelig stemme som er lett å kjenne igjen.
Selv om lydbildet har mange moderne elementer, gjør melodiene og tekstene det hele noe datert. Om sangene ble gitt ut for 20 år siden, ville de blitt hit-låter.

Back To Top