fbpx
skip to Main Content
SE SÅ VAKKER: Slik ble rosen etter forvandlingen.

Rose-eksperiment

Barnas sider: 

 

Hva du trenger:

Hvite roser
Konditorfarge
Glass
Tålmodighet

 

Vi prøvde tre forskjellige varianter med konditorfarge. Ett glass med blått, ett med rødt og ett glass hvor vi hadde kuttet stilken til rosen i to deler. En del av stilken sto i rød farge og en i blå farge. Meningen med sistnevnte var at rosen skulle få to farger.

Det er ikke noen fasit på hvor mye eller lite konditorfarge som må i vannet. Men jo sterkere farge, jo mer farge får rosen.

Her er hvordan vårt eksperiment gikk.

48 timer etter er den blå rosen blitt enda mer blå. Vi har gitt opp de to andre rosene til nå. Vi prøvde med mer farge i vannet, og med to forskjellige merker rød konditorfarge. Fortsatt uten noe særlig resultat.

Dette eksperimentet tok tid, men var veldig morsomt for både store og små. Det var gøy å sjekke innom i løpet av dagen for å se om det var skjedd forandring. Vi er veldig usikre på hvorfor det ikke gikk med den røde fargen på vannet, men vi kan hvertfall gå god for at blå konditorfarge fungerer.

 

KLARGJORT: Bildet tatt rett etter rosene er satt i vann. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet.
Rosene 24 timer etter: Fortsatt ikke så mye mer fargen på rosen i det røde vannet. Heller ikke på den som står i to farger. Men etter 24 timer er rosen i blått vann tydelig blitt mye mer blå.

 

 

 

Back To Top