fbpx
skip to Main Content
STORT UTVALG: Bredden i produktsortimentet er stort, sier daglig leder Svein Sørlie, selger Renathe Sand, markedskoordinator Kristin Hansen og selger Jan Erik Tønnesland.

En totalleverandør av kvalitetsporter og dører

– Vi er inne i en god vekstfase, og leverer godt til alle typer markedssegmenter. Veksten kommer fra både industri, handel, offentlige etater/kontorer og privatmarkedet, forteller Svein Sørlie, daglig leder for dør- og portleverandøren Hörmann, med tilholdssted på Lohnelier i Søgne.

Hörmann er i dag en klar markedsleder som leverandør av garasjeporter og en god nummer to på leveranser til industri og handel. Omsetningen har de siste årene ligger stabilt rundt 250 millioner kroner, etter en kraftig vekst mellom 2013 og 2016.

– Vi ligger an til å få et godt år også i 2020, covid-19 til tross. Ekstra hyggelig er det at ordrereserven vår må sies å være svært god, fremholder Sørlie.

En fantastisk reise

Hörmann er et privateid tysk selskap. Selskapet har gjennom flere tiår ekspandert mye, og er nå representert i flere europeiske land. Hörmann etablerte seg i Norge for over 20 år siden.
– Det har vært en fantastisk reise, smiler Renathe Sand fra Greipstad som har jobbet i Hörmann siden 2004. Sammen med Jan Erik Tønnesland fra Greipstad har de ansvaret for proff- og industrisalget i Agder.
Da hun i sin tid begynte i Hörmann, var det kun en håndfull medarbeidere som til sammen utgjorde Kristiansands-avdelingen til det tyske industrikonsernet. I dag teller Kristiansands-avdelingen som holder til i Søgne, 30 medarbeidere.

Levetiden avgjørende

– Utviklingen har vært markert. Noe av det vi har profittert på, er at Hörmann aldri har gått på akkord med kvaliteten og sikkerheten. Alle leveransene vi gjør, er det vi selv som monterer for å ivareta kvalitet og sikkerhet, sier hun.
– Det er flere leverandører som kan levere løsninger som er rimeligere i pris. Men hvis en port- eller dørløsning ikke fungerer som den skal etter få år, kan investeringen som er gjort, likevel bli kostbar. Vi fokuserer derfor på løsningenes levetid, hvor en kvalitetsløsning har mye lengre levetid enn billigvariantene, sier Sørlie.
– Dersom en industribedrift opplever at produksjonen og leveransene ute til kundene stopper opp fordi portene ikke åpnes og lukkes som de skal, kan kostnadene fort bli store, fremholder markedskoordinator Kristin Hansen.

Døgnservice

– Våre løsninger skal vare lenge, og vi har egne serviceteknikere som følger opp alle leveranser for å påse at alt fungerer som det skal. Vi har også en døgnservice 24/7 365 dager i året, sier Jan Erik Tønnesland.
Et tett og nært samarbeid med utbyggere og arkitekter hører også med.

– Det å komme tidlig inn i prosjektene og ha et nært samarbeid med arkitektene for å sikre rette og optimale løsninger, har også fungert godt, sier Sørlie.

Hörmann har det siste året opplevd en sterk vekst innen brannskyveporter og branngardiner til industrien. Dette som et resultat av at også Norge fra 2019 forholder seg til den Europeiske standarden som Hörmann produserer i henhold til. Dette stiller strengere krav til kvalitet og en del andre produsenter har som et resultat av dette falt fra.

Behovene varierer mye

Renathe Sand streker under at ettersom ingen kunder er like og behovene varierer veldig, er det til syvende og sist skreddersøm som Hörmann leverer til kundene. Det kan gå på om porten skal åpnes når for eksempel en truck eller lastebil nærmer seg porten, når værhetten for å tette åpningen skal felles ned over kapellet, om det er når bilen har stanset ved lasterampen og før dørene til kapellet åpnes.
– Dette siste er viktig for en næringsmiddelbedrift som er helt avhengig av å ha rene soner. Da må dør- og portløsningene ivareta disse kravene, sier Renathe Sand.

Bredt produktsortiment

Bredden i produktsortimentet er stort. Industrisortimentet omfatter alt fra leddporter, rulleporter og rullegitter, brannskyveporter og porter for fellesgarasjer, stripsforheng, pendelporter, til lastesystemer, sportshallporter, skyveleddporter, og sist, men ikke minst, et bredt utvalg av branndører, brannskyveporter og branngardiner, store som små, hvor branndørene lukkes automatisk i tilfelle brann for å sikre verdiene i bygget.
– Ettersom vi leverer komplette løsninger, slipper entreprenører og utbyggere å forholde seg til flere leverandører, hva det har å si for en rask og presis prosjektering og gjennomføring, sier Sørlie.

Hennig-Olsen Is

Hörmann leverer også mye til private aktører, være seg familier som trenger nye dører i hus eller fritidsbolig, til profesjonelle entreprenører og utbyggere som skal ha en felles leveranse av ytterdører, automatiske dørsystemer og funksjonsporter til et felles bolig- eller leilighetsprosjekt. ­Leveransene til garasje og industri utgjør cirka 80 prosent av totalomsetningen, hvor disse er omtrent like store. Ettermarkedet står for de ­resterende 20 prosentene av omsetningen.

Det nye produksjonsbygget til Hennig-Olsen Is på i alt 30 store porter, buss­anlegget på Dalane, og portløsningene til byggene som er blitt reist i Krittveien i Sørlandsparken, er noen eksempler på leveranser som nylig er blitt gjort.

Varehandel og butikk

– Vi har også mange og til dels store leveranser til varehandel og butikk, sier Tønnesland. Renathe Sand og Jan Erik Tønnesland forteller at Hörmann flyttet inn i dagens moderne lokaler på Lohnelier i Søgne i 2009.
– Her har vi et stort lager som gjør at vi raskt kan forestå de leveransene som kundene skal ha. Det er også her montør- og serviceavdelingen er å finne, forklarer Renathe Sand. Selve produksjonen finner sted i Bielefeld i Tyskland hvor Hörmann har sitt hovedkontor.
– Produktene som skal til Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim eller Tromsø distribueres ut herfra, mens den nordligste delen av landet, distribueres fra vårt lager i Trondheim, forklarer Svein Sørlie.

 

FAGMANN: Jan Erik Tønnesland med en av branndørene som Hörmann selger.
STORT UTVALG: Hörmann selger porter av alle typer og størrelser.
LAGER: Hörmann har på Lohnelier i Søgne et stort lager som gjør at man raskt kan forestå de leveransene som kundene skal ha. Det er også her montør- og serviceavdelingen er å finne.
Back To Top