fbpx
skip to Main Content
BESTSELGER: Toyota RAV4 plug-in hybrid har vært en storselger helt siden modellen ble lansert. Opplev den nye sjefen i sin klasse!

Rekorder på løpende bånd

I et turbulent coronaår har Toyota Sør satt flere salgsrekorder, og de nye modellene som nylig er kommet og som snart skal lanseres, har slått så godt an, at nye rekorder kan settes.

 

– 2020 har på alle måter vært kontrastenes år, forteller salgssjef hos Toyota Sør, Halvor Aamot.
Året begynte bra. Det ble solgt bra med biler. Så slo pandemien inn over landet. Den 12. mars stengte regjeringen ned. Samtidig valgte Toyota i Europa å stenge fabrikken i Belgia som produserer nye deler til Toyotas modeller.

Aktiviteten tok seg opp
– Så fra en rimelig travel periode, gikk vi til full stans. Uten å få nye deler ville det bli vanskelig å gjennomføre service og vedlikehold på bilene til kundene våre. Også når det gjaldt produksjonen av nye biler, ble det strammet inn, sier Aamot.

Men etter forholdsvis kort tid, begynte aktiviteten så smått å ta seg opp. Der Toyota Sør så for seg at man nærmest kunne låse døren og slå av lyset i påvente av at alt snudde, ble det rimelig kjapt svært travle dager.
– Da reiserådene kom om å feriere i Norge i stedet for utlandet, valgte mange i stedet å kjøpe ny bil. Vi fikk et voldsomt oppsving i nybilsalget, og salget av brukte biler ble høyere enn det vi kunne drømme om. Vi har faktisk hatt et bruktbilsalg som har vært all time high, fremholder Aamot.

Solid løft i nybilsalget
De nye modellene som Toyota har lansert, har bidradd til det solide løftet i nybilsalget. Toyota RAV4 plug-in har tatt markedet med storm.
– Dette er en bil som passer perfekt for det norske markedet, men lang rekkevidde, null kroner i avgift, stor plass og med en sterk motor på over 300 HK. I følge WLTP-målingene som ligger til grunn for beregningen av rekkevidde, opererer Toyota med 75 kilometers rekkevidde ved kjøring kun på el-motoren. Så har biltester vist at bilen klarte å kjøre hele 103 kilometer på el, og slikt slår alltid positivt ut, mener Aamot.

Toyota Yaris har bidradd godt
Det hybridsystemet som Toyota har valgt i sine modeller medfører også svært lavt forbruk når bilen kobler over fra elmotoren. For der andre biler har et høyt forbruk på sine hybridmodeller, er forbruket hos Toyota langt lavere, også det et viktig konkurransefortrinn for Toyota som mange i følge Aamot har fått med seg. Toyota Yaris er en annen av modellene som har bidradd svært godt til det høye nybilsalget.

Yaris har siden modellen ble lansert i Norge i 1999 vært en av de mest populære småbilene i Norge. Den nye modellen som er kommet har et nytt karosseri, en ny og større motor og fjerde generasjon selvladende hybrid som gjør at Yaris nå går lenger på strøm enn noen gang.

Toyota Corolla
– Så har vi også fått Toyota Corolla tilbake til Norge, verdens mest solgte bilmodell. Den nye modellen ble av Dagbladet kåret til årets vinterbil, og et gjennomgående trekk i de testene som biljournalistene har gjennomført, er at de fremhever bilens kjøreegenskaper og komfort, sier Aamot.
Toyota CH-R slo godt an da modellen ble lansert for et par år siden. Nå har Toyota lansert en ny og oppgradert utgave, og har alle forutsetninger for å opprettholde posisjonen som en skikkelig storselger i det norske markedet.
I tillegg til en kraftig økning i salget av nye personbiler, har Toyota Sør også økt varebilsalget kraftig.

Har ventet i 40 år
– Vi fikk i mars/april den lille varebilen vi har savnet i 40 år. Bilen heter Proace City, en typisk Postman Pat-bil som vil konkurrere godt i dette segmentet som er et av de største varebilsegmentene, ettersom over 50 prosent av alle varebiler som selges i Norge, er hjemmehørende i dette segmentet, sier Aamot. Toyota Sør har allerede solgt veldig mange av Proace City, og Aamot tror varebilsalget vil få seg et betydelig videre løft ettersom storebror Proace i disse dager blir lansert i en helelektrisk variant, mye fordi denne er klasseledende på rekkevidde, lading, effekt og nyttevekt.

– Mange har allerede bestilt ny elektrisk Proace da de i tillegg til å få en miljøvennlig bil med lang rekkevidde også får en økonomisk støtte fra Enova på hele 50.000 kroner. Dette kommer i tillegg til momsfritak og andre gunstige avgifter som kommer el-biler til del, sier Aamot.

Toyota Hilux
Pickupen Toyota Hilux er en annen viktig nyhet for Toyota Sør. Oppgradert Hilux kommer allerede i desember med blant annet en ny High-Power motor på hele 204 hk, Og i november kommer også legenden Toyota Landcruiser i ny og oppgradert utgave, med den samme High-Power motoren på 204 HK.

– I dag har vi en ordrereserve på 290 biler. I løpet av mine 26 år i selskapet, har jeg aldri opplevd noe tilsvarende. Vi har ved inngangen til november solgt hele 862 brukte biler, og har med det allerede passert bruktbilsalget for hele 2019, og med et salg i enkelte måneder på over 120 brukte biler, også det nye rekorder for vårt vedkommende, sier Halvor Aamot.

 

Halvor Aamot og Harald Andersen står foran en Toyota RAV4 plug-in hybrid, en av storselgerne i modellsortimentet.

 

 

Back To Top