fbpx
skip to Main Content
POPULÆRT: Administrerende direktør Karl Johan Bjerge forteller at elektriske produkter har vært ekstra populært i år.

Stor vekst hos Strømmes

I annerledesåret 2020 ble gave- og profileringsfirmaet Strømmes som mange andre, tvunget til å tenke annerledes. Ved å satse knallhardt på smittevern kan de i år se tilbake på en rekordomsetning på over 160 millioner kroner.

 

Når pandemien satt kjepper i hjulene for en rekke norske bedrifter og firmaer i mars grep Kristiansandsfirmaet muligheten.

– Vi har tidligere år levd godt av å levere til blant bedrifter som har kundearrangementer, messer og lignende, men i år har denne kundegruppen hatt en stor reduksjon i sin aktivitet. Nå er den nye hverdagen stort sett digital og vi fant raskt ut at vi var helt nødt til å tenke nytt. Vi har en ekstremt dyktig stab som har jobbet godt med tidligere leverandører og tatt tak i nok smittevernsprodukter, forteller administrerende direktør Karl Johan Bjerge

Smittevern
Strømmes i Kristiansand holder til på Rigetjønn og har røtter helt tilbake til 1963. Med kontorer både i sørlandsbyen og i hovedstaden, og en lagerkapasitet i Kristiansand på over 2000 kvadratmeter har de i flere tiår vært en ledende aktør innenfor gave, uniform, profilprodukter og nå også smittevernsprodukter.

– Vi har en salig blanding på rundt 8000 forskjellige produkter. Det har vært en veldig spesiell tid og et veldig spesielt år. Heldigvis for oss merker vi at gavemarkedet tar seg opp nå før jul. Mange bedrifter kjøper gaver til de ansatte i stede for julebord, forteller han.

Ved å satse knallhardt på smittevernsprodukter har Strømmes klart å snu et negativt år til et positivt, og har solgt tonnevis med hånddesinfeksjon, munnbind og masker og nitrilhansker til apoteker, kommuner, bedrifter og butikker.

– Vår innkjøps-, markeds- og logistikkompetanse fra profileringsbransjen viste seg å ha stor verdi. Folk er veldig opptatt av sporbarhet og kvalitet, noe vi har brukt tid på å utvikle her på Strømmes. Suksessen dette året har gjort at vi nå kan investere videre når andre kanskje må prioritere annerledes, legger den administrerende direktøren til.

Utvider
Suksessen i 2020 har ført til utvidelser og Bjerge kan avsløre at Strømmes har kjøpt opp gave- og profileringsfirmaet Aksess & Daylight AS, som ligger på Vestby, som i 2019 omsatte for 52 millioner kroner. Fra og med nyttår bytter østlandsfirmaet navn til Strømmes, avdeling Vestby og vil være med på å gi Strømmes en solid fremtidig vekst.

– Aksess & Daylight ønsket å finne en trygg havn. Vi har lært hverandre å kjenne, og deler et felles verdigrunnlag. Oppkjøpet ble et naturlig valg for begge parter, og overtagelsen vil være i januar 2021, forteller Bjerge.

Frem til overtagelsen så har sørlandsfirmaet hendene fulle med både julegavehandel og smittevern.

– For oss er det viktig å møte dagens behov, uten å blokkere fremtidige generasjoners muligheter til å gjøre det samme. Digitalisering, produktsikkerhet, klima- og miljøavtrykk samt bærekraft i alle deler av vår leveranse, er grunnleggende i alt vi foretar oss. Det er nye tider og selv om julebordene i år kanskje avholdes digitalt, så er vi glade for å se av gavemarkedet tar seg opp igjen. Vi har mange flotte produkter og vi er glade for alle mulighetene som har åpnet seg, avslutter Bjerge.

 

GAVER: Hos Strømmes kan du velge blant cirka 8000 forskjellige produkter.
VEKST: Til tross for et vanskelig år har Strømmes opplevd stor vekst i 2020.
PRODUKTER: Strømmes leverer gaver, uniform, profilprodukter og nå også smittevernsprodukter.
Back To Top