fbpx
skip to Main Content
150 elever og ansatte har laget filmen. Foto: Karoline Rise Nøstdal.

Samuel (15) fraSøgne med hovedrolle i ny film

– Det har vært hektisk, men gøy, smiler Samuel Balsnes. 15-åringen fra Søgne har hovedrollen i en ny film for Knuden kulturskole som torsdag ble lagt ut på Facebook, YouTube og på Knudens egen hjemmeside.

Jeg ble rett og slett spurt om å være med, og etter en god tenkepause takket jeg ja, sier det unge talentet fra Søgne, som sammen med Tora Skogvoll Brostrøm fra Kristiansand har hatt hovedrollene i filmen.

– Jeg mistenker at det er teaterlæreren min, Maria Lied, som har hatt en finger med i spillet her, smiler Samuel.
– Vi har jobbet med prosjektet siden etter sommeren, og etter mye planlegging og organisering var det klart for innspilling i løpet av tre dager i høst. Vi har også vært i studio hvor vi har spilt inn låten. Det er kulturskolelærer Guttorm S. Syrrist som har skrevet teksten og komponert musikken. Ola Røyseland har regi, Maria Lied var innspillingsleder, jeg selv og Mairi Macdonald var produsenter, forteller Karoline Rise Nøstdal, markeds- og kommunikasjonsansvarlig ved Knuden kulturskole.

En stor produksjon
Ellers var det cirka 150 elever og ansatte fra Knuden med i produksjonen. Det er elever fra hele kommunen som har vært med. Elever fra alle avdelinger ved kulturskolen har deltatt (visuell kunst, laptop, band, kor, musikal, teater, strykeorkester, Sesam og Vågsbygd skolemusikkorps). Samuel har vært elev ved Knuden kulturskole i et par-tre år, men startet allerede som niåring, da ved Kilden Teater og Konserthus.

Debuterte som niåring
Han debuterte som skuespiller i Sound of Music, da han spilte ett av de syv barna i von Trapp-familien som musikalen handler om.
– Det var utrolig gøy å være med på, sier han.
Samuel har også vært med på En julefortelling som spilles i disse dager på Kilden. Han hadde også en rolle i «Trolle – den magiske fela» som Alexander Rybak satte opp for et par år siden. «Gutta i juletrehuset» og «Kristiansand NÅ», har han også hatt roller i.
– Det har vært krevende, men utrolig spennende og morsomt å få produsert denne filmen! Mye tid gikk med til planlegging av smittevern, logistikk rundt å holde avstand, passe på spriting av hender og utstyr, men det gikk veldig bra, sier Samuel.

Søker musikklinjen
– Vi håper filmen blir godt mottatt og at hovedbudskapet vårt skinner tydelig gjennom – nemlig at kulturskolen er et topp sted!, sier Rise Nøstdal. Samuel Balsnes er dette skoleåret elev i 10. klasse, og har allerede planen klar for neste skoleår.
– Jeg søker om plass ved Knuden kulturskole også neste skoleår, og har søkt på musikklinjen ved Vågsbygd videregående for å lære enda mer. Jeg har lyst til å fortsette i mine søskens fotspor, og reise til Oslo for å studere teater og musikk, sier Samuel. Storesøster Hanna går i dag på Musikkteaterhøyskolen. Storebror Simon studerer nå for å bli lærer, og drev mye med teater i barndommen.

Musikalen «Askepott» er neste oppsetting
Han går en travel tid i møte som elev ved Knuden.
– Vi skal i våres sette opp musikalen «Askepott», sier Samuel, som i denne oppsettingen spiller prinsen i fortellingen.

– Sluttresultatet er en film vi er veldig stolte av som viser bredden i kulturskolens tilbud, spiller på humor, har en fengende låt og ikke minst elever som skinner foran kameraet, sier Karoline Rise Nøstdal. Knuden kulturskole har i dag flere hundre elever som er hjemmehørende i hele regionen, og har flere undervisningstilbud:
Dans, sesam, film og foto, talentutvikling, kor og sang, teater, musikk og visuell kunst.

 

Balsnes fra Søgne spiller en av hovedrollene i filmen. Foto: Karoline Rise Nøstdal.
Maria Lied har vært innspillingsleder, og Karoline Rise Nøstdal produsent sammen med Mairi Macdonald.

 

Sorry. No data so far.

Back To Top